Stavarache:PNL şi PSD Bacău au decis stabilirea unei noi întâlniri pentru definitivarea negocierilor

Vicepreşedintele PNL Romeo Stavarache precizează, într-un comunicat transmis miercuri, că filialele PNL-PC şi PSD Bacău au hotărât, în urma unei prime întâlniri pe care au avut-o miercuri, să stabilească o nouă întrevedere în vederea "definitivării negocierilor" legate de acordul la nivel judeţean.

Urmărește
10 afișări

"Astăzi, 9 martie 2011, a avut loc la sediul central al PNL prima întâlnire dintre filialele PNL - PC şi PSD Bacău, unde s-a discutat acordul dintre cele două filiale la nivel judeţean. În urma discuţiilor s-a hotărât, de comun acord, stabilirea unei noi întâlniri în vederea definitivării negocierilor", se arată în comunicatul transmis de PNL, semnat de vicepreşedintele Romeo Stavarache.

Precizările lui Stavarache vin după ce acesta declarase, miercuri, pentru ProTV, înainte de CNEx al PNL, că în acest moment nu există niciun fel de premisă pentru a semna protocolul USL la Bacău, el precizând că nu organizaţia locală a PSD reprezintă o problemă, ci liderul acesteia, Viorel Hrebenciuc.

După reuniunea CNEx, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că liderii PNL şi PSD Bacău, Romeo Stavarache şi, respectiv, Viorel Hrebenciuc, au discutat şi vor mai discuta despre încheierea protocolului USL, menţionând că este convins că documentul va fi semnat.

"Liderii PNL şi PSD Bacău au discutat şi vor mai discuta. Precizez că organizaţiile judeţene nu ratifică, nu aprobă sau dezaprobă acordul încheiat la nivel naţional. Prevederile şi angajamentele acordului sunt obligatorii pentru toate organizaţiile liberale sau sociale-democrate", a spus Antonescu.

El şi-a manifestat convingerea că şi la Bacău va fi încheiat protocolul USL. "Sunt absolut sigur că şi la Bacău lucrurile vor intra în normal. De altfel sunt intrate în normal, pentru că aceste discuţii, care sunt mai complicate la Bacău decât în altă parte, au tocmai darul de a detensiona eventuale subiecte", a spus Antonescu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, la rândul său, miercuri, că este optimist în ceea ce priveşte semnarea protocolului USL între organizaţiile din Bacău, el transmiţându-i liderului filialei PNL Romeo Stavarache că problemele personale au mai puţină importanţă.

Ponta a precizat că liderii organizaţiilor PSD şi PNL din Bacău, împreună cu secretarii generali ai celor două partide au avut "o întâlnire extrem de lungă" şi s-a declarat optimist că filialele vor semna în zilele următoare protocolul USL.

Întrebat dacă afirmaţiile liderului PNL Bacău, Romeo Stavarache, pot dăuna semnării protocolului USL la nivelul judeţului Bacău, Ponta a răspuns: "În faţa unui proiect naţional, orice fel de orgoliu şi de problemă cu carcater personal e mai puţin importantă. Sunt convins că şi colegii liberali şi colegii social-democraţi şi colegii conservatori, în urma discuţiei de astăzi, au recepţionat acest mesaj şi se va semna în zilele următoare".

Stavarache a declarat, în februarie, pentru MEDIAFAX, că nu doreşte să predea oraşul pe care îl conduce "mafiei lui Hrebenciuc", menţionând că liberalii nu trebuie să uite de acesta, de Sechelariu, şi de Iacubov. "Respect voinţa partidului, dar o spun răspicat că nu voi preda niciodată Bacăul, pentru care m-am luptat foarte mulţi ani, mafiei lui Hrebenciuc", a susţinut Romeo Stavarache.

În replică, preşedintele PSD Bacău, Viorel Hrebenciuc, a apreciat la acel moment că Uniunea Social-Liberală va funcţiona, pentru că este "mai presus" de voinţa lui Romeo Stavarache sau a sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici