Ştefan (PSD): Guvernul a alocat 124 de milioane pentru comune, 90% din bani merg spre cele ale PDL

Directorul cancelariei departamentelor PSD, Ilie Ştefan, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că, prin Hotărârea de Guvern 649/22 iunie, Executivul alocă 124 de milioane de lei comunelor, 90% din această sumă fiind pentru comune conduse de PDL.

8 afișări

"Hotărârea de Guvern 649/22 iunie alocă bani pentru plata arieratelor, pentru cheltuieli curente, cheltuieli de capital, finanţarea obiectivelor de investiţii. Ar fi trebuit distribuiţi aceşti bani la toate comunele, însă sunt daţi 90% comunelor cu primari PDL", a spus Ilie Ştefan.

El a precizat că, în medie, în fiecare judeţ sunt circa 35 de comune PDL care au primit fonduri, faţă de patru sau cinci comune conduse de USL.

Ştefan a dat exemplul judeţului Prahova, unde au fost alocaţi bani la 35 de comune, din care 31 PDL şi doar patru ale USL şi Dâmboviţa, unde au fost alocaţi bani la 36 de comune, din care 31 ale PDL, şi doar cinci ale USL.

"Această Hotărâre de Guvern trebuia să fie echidistantă, dar s-a transformat într-o hotărâre prin care se dau bani pentru partid. Putem să ne gândim la modul în care vor fi împărţiţi banii, care firme vor primi de la comune banii pe arierate, sau care firme vor primi bani de investiţii", a spus Ştefan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici