Video Stoica: Celor care se erijează în judecători ai Codurilor nu le-ar strica puţină modestie

Vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica, fost ministru al Justiţiei a acordat agenţiei MEDIAFAX un interviu în care vorbeşte despre Codurile juridice, evoluţia relaţiilor în Coaliţia PSD-PDL şi perspectivele acestora în contextul alegerilor europene şi prezidenţiale.

Urmărește
392 afișări

Rep.: Un "cap" de listă ca Theodor Stolojan al europarlamntare va ajuta PDL ?

V.S.: Deocamdată noi nu am stabilit cine va fi cap de listă, dar fără doar şi poate că Theodor Stolojan are un capital politic important şi, dacă el va fi cap de listă, va reuşi să aibă forţă de tracţiune.

Rep: S-a vorbit şi despre candidatura doamnei Monica Macovei. Ştiţi ceva, a dat vreun răspuns?

V.S.: Eu cred că mâine vom ştiu mai multe, sau în orice caz la începutul săptămânii viitoare, nu pot să vă spun în acest momennt care este răsunsul la această întrebare. În orice caz, Monica Macovei este un candidat serios şi un candidat care poate să dea forţă de tracţiune listei noastre.

Rep.: S-a spus că o candidatură independentă a fiicei mici a preşedintelui Traian Băsescu, Elena Băsescu la europarlamentare ar putea să aibă un dezavantaj pentru PDL, să ia din voturi...

V.S.: Aici, analizele nu se bazează pe nişte studii sociologice, după ştiinţa mea, deci ele sunt într-o fază pur speculativă şi dacă speculăm, se poate specula şi fel şi chip.

De exemplu, cine îmi garantează mie că ea va aduna voturi din bazinul PDL? Poate că va aduna din alt bazin, ceea ce ar însemna că ponderea PDL nu va fi afectată în nici un fel.

E posibil, desigur, să adune voturi şi din bazinul nostru electoral, dar deocamdată nu ştiu de unde va lua voturi. E uşor să spui că va lua voturi de la noi, dar nu avem nicio dovadă că aşa se va întâmpla.

Deocamdată, eu sunt foarte rezervat. Scorul PDL va fi cel care va arăta dacă ea a luat voturi de la noi sau dacă a luat dintre-un bazin electoral diferit de al nostru.

Rep.: S-a mai vorbit despre temerea că acest guvern nu rezista după alegerile prezidenţiale, şi coaliţia la fel..

V.S.: În politică totul este posibil. Dacă mă întrebaţi pe mine, cât timp criza economică este încă puternică avem nevoie de o majoritate confortabilă în Parlament.

Dar, încă o dată spun. PSD-ul nu trebuie să se bazeze numai pe această idee şi, ca urmare, nu trebuie să încerce să facă un joc în care să uite de interesul comun.

Deocamdată, noi continuăm conduita partenerului loial, a partenerului onest.

Sper să nu avem în continuare incidente de genul "Sever Voinescu", pentru că asemenea incidente sunt de natură să submineze credibilitatea partenerului nostru''.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici