Video Stoica: Celor care se erijează în judecători ai Codurilor nu le-ar strica puţină modestie

Vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica, fost ministru al Justiţiei a acordat agenţiei MEDIAFAX un interviu în care vorbeşte despre Codurile juridice, evoluţia relaţiilor în Coaliţia PSD-PDL şi perspectivele acestora în contextul alegerilor europene şi prezidenţiale.

Urmărește
391 afișări

Rep: Revenind la scena politică, au trecut câteva luni de coaliţie şi nou Guvern al coaliţiei PDL-PSD. Dacă ar fi să faceţi o scurtă evaluare a activităţii acestei coaliţii în acest moment, cum aţi caracteriza colaborarea celor două partide?

V.S.: Cred că în plan guvernamental, această colaborare este bună. În plan politic şi în primul rând în plan parlamentar, această colaborare ridică anumite semne de întrebare.

În plan guvernamental este bună colaborarea şi, cel puţin din datele pe care le am în momentul de faţă, membrii Guvernului lucrează bine împreună.

În plan politic, dintr-un punct de vedere, este firesc ca această colaborare să nu mai pară la fel de bună. Nu trebuie să uităm că, de la bun început, s-a spus că această coaliţie, care este totuşi atipică, între stânga şi dreapta, presupune că partenerii sunt aliaţi la guvernare, dar sunt şi competitori politici.
Şi anul acesta sunt două competiţii politice.

Dacă nu am fi avut alegeri anul acesta, aceste fricţiuni nu ar fi fost vizibile. Dar avem alegeri parlamentare în iunie, alegeri prezidenţiale în toamnă. Cele două partide sunt principalii competitori în aceste bătălii politice. Fiecare se pregăteăte pentru ceea ce va urma. Din acest punct de vedere, aş putea să spun că PDL, chiar în aceste condiţii, a rămas un partener onest, un parter care îşi respectă angajamentele pe care le-a luat în momentul formării coaliţiei.

Am un semn de întrebare în ceea ce priveşte comportamentul PSD, nu la nivelul discursului politic neapărat, ci la nivelul unor decizii politice şi ceea ce m-a îngrijorat foarte tare este ceea ce s-a întâmplat în această săptămână care se încheie cu Sever Voinescu în Camera Deputaţilor.

S-a spus că au fost şi din grupul PDL anumiţi membrii care au votat împotriva lui. E posibil, nu cunosc dacă este aşa sau nu, dar e posibil.

Problema este alta, că la PSD nu au fost doi trei oameni sau zece oameni care îl antipatizează pe Sever Voinescu şi care au votat împotriva lui. La PSD tot grupul a votat împotriva lui Voinescu. Asta este ca o declaraţie de război. Nu mi se pare onest ca la nivelul întregului grup PSD să existe o decizie în acest sens.

Sper că asemenea istorii nu se vor repeta, eu am susţinut ideea unui comportament onest din partea PDL şi noi ne vom comporta onest în continuare, dar, pe de altă parte, nu cred că trebuie să acceptăm un comportament discutabil, un comportament care nu respectă regulile de funcţionare a coaliţiei.

Cum bine ştiţi, în momentul în care s-a format această coaliţie, eu nu am fost de acord cu ideea acestei coaliţii, dar odată ce s-a format, vrând - nevrând, ea este expresia unei necesităţi politice a momentului, ea rezultă din aritmetica electorală, rezultă din comportamentul PNL-ului, care a refuzat o alianţă de guvernare cu PDL.

Atunci, odată ce s-a format coaliţie, trebuie să fim oneşti, odată ce fiecare partid a acceptat că ne aliem, atunci trebuie să respectăm regulile acestei alianţe.

Citește mai departe:

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici