Video Stoica: Celor care se erijează în judecători ai Codurilor nu le-ar strica puţină modestie

Vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica, fost ministru al Justiţiei a acordat agenţiei MEDIAFAX un interviu în care vorbeşte despre Codurile juridice, evoluţia relaţiilor în Coaliţia PSD-PDL şi perspectivele acestora în contextul alegerilor europene şi prezidenţiale.

Urmărește
391 afișări

Rep.: Nu pierde PDL, în acest an electoral, stând deoparte în acest conflict, iar PSD-ul fiind foarte virulent ?

V.S.: Eu sper că nu şi, în acelaşi timp, eu sper că PSD va reflecta serios la acest comportament, pentru că mă întreb ce urmăreşte PSD? Vrea să iasă din această coaliţie? Nu cred că va ieşi, pentru că va ieşi şifonat.

Ce va putea să facă PSD după ce va ieşi din această coaliţie? Să încerce, din nou, o apropiere de PNL, aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani ai guvernării precedente? Poate fi o ipoteză, dar PSD nu trebuie să uite că echipa care a negociat cu ei în acea perioadă este pe făraş, de la congresul PNL. Gruparea Tăriceanu este practic la pământ. Sper ca noua conducere a PNL nu va profesa aceeaşi tactică pe care a profesat-o gruparea Tăriceanu.

Deci, este riscant pentru PSD să mimeze, să submineze în continuare această coaliţie.

Pe de altă parte, eu cred că în PSD există oameni responsabili, care înţeleg, pe de o parte interesul lor de partid, dar şi interesul care în momentul de faţă este interesul României.

Este adevărat că în PSD este şi o grupare care e mereu revanşardă. Mă refer la Năstase, la Iliescu.

Până la urmă, ei trebui să îşi lămurească aceste chestiuni. Nu poţi să fi cu un picioar la guvernare şi, pe de altă parte, cu un picior în opoziţie. Trebuie să îşi lămurească aceste chestiuni interne.

Rep.: S-a vorbit despre ipoteza unei comasări a celor două scrutinuri, cel pentru alegeri europarlamentare şi cel prezidenţial, din toamnă. E viabil un astfel de proiect?

V.S.: Eu cred că această ipoteză este, mai degrabă, o invenţie a presei. În orice caz, vă spun cu toată seriozitatea, ipoteza aceasta nu a fost niciodată pusă şi cu atât mai puţin analizată în conducerea PDL. Deci, niciodată nu s-a discutat această ipoteză.

Presa speculează şi este dreptul ei să speculeze şi nu mi se pare un lucru ciudat ca presa să formuleze ipoteze.

Dar, ca să afirmi că Partidul Democrat Liberal ia în serios acastă ipoteză în momentul de faţă mi se pare deplasat. Repet, în PDL nu s-a discutat niciodată această ipoteză şi, ca urmare, eu tot ce pot să spun este că orice ipoteză poate să aibă argumente pro şi argumente contra. Dar, deocamdată noi nu analizăm această ipoteză.

Citește mai departe:

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici