Video Stoica: Celor care se erijează în judecători ai Codurilor nu le-ar strica puţină modestie

Vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica, fost ministru al Justiţiei a acordat agenţiei MEDIAFAX un interviu în care vorbeşte despre Codurile juridice, evoluţia relaţiilor în Coaliţia PSD-PDL şi perspectivele acestora în contextul alegerilor europene şi prezidenţiale.

Urmărește
392 afișări

Rep.: Succesul lui Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale depinde în mod vital de succesul acestei guvernări. Simte PDL-ul această responsabilitate, ţinând cont că se apropie alegerile prezidenţiale ?

V.S.: Răspunderea noastră este mare nu numai în perspectiva alegerilor prezidenţiale, un partid responsabil are în vedere, în primul rând, gestiunea ţării.

Noi avem răspunderea gestiunii ţării în această perioadă foarte grea şi nu pot decât să regret faptul că guvernul Tăriceanu, în loc să profite de creşterea economică din perioada precedentă, a irosit resursele care erau în acea perioadă şi astăzi România este într-o perioadă dificilă şi datorită crizei mondiale, dar şi datorită faptului că Tăriceanu a irosit resursele care trebuiau să fie folosite, pentru a atenua efectele crizei. Şi suntem descoperiţi în momentul de faţă datorită acestei iresponsabilităţi a lui Tăriceanu şi a guvernului său.

Eu repet, în momentul de faţă PDL se gândeşte în primul rând la aceste probleme dificile, generate de criza economică.

Fără îndoială că dorim ca preşedintele Traian Băsescu să câştige alegerile prezidenţiale. Este un obiectiv politic important, dar nu punem semnul egalităţii între interesul ţării şi interesul nostru de partid.

Evident că, dacă vom reuşi să gestionăm cum trebuie perioada aceasta de criză, şi şansele noastre politice în viitor şi şansele lui Traian Băsescu vor creşte. Dar, între noi fie spus, deocamdată nu văd nici un adversar credibil pentru Traian Băsescu.

Rep.: Nici chiar noul preşedinte al PNL, Crin Antonescu ?

V.S.: El însuşi a spus că este o nebunie să crezi că îl poţi învinge pe Traian Băsescu în acest moment. Faptul că şi-a asumat această nebunie este problema lui. Să vedem dacă până la sfârşit va rămâne pe această poziţie, mai bine zis, să vedem dacă va fi candidatul PNL, pentru că, deocamdată este doar o declaraţie, nu este o poziţie oficială a PNL. Nu a fost proclamat candidatul PNL pentru alegerile prezidenţiale.

Citește mai departe:

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici