Video Stoica: Celor care se erijează în judecători ai Codurilor nu le-ar strica puţină modestie

Vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica, fost ministru al Justiţiei a acordat agenţiei MEDIAFAX un interviu în care vorbeşte despre Codurile juridice, evoluţia relaţiilor în Coaliţia PSD-PDL şi perspectivele acestora în contextul alegerilor europene şi prezidenţiale.

Urmărește
392 afișări

Rep.: Presupun că şi noua conducere a PNL vă duce cu gândul spre o astfel de ipoteză, mai degrabă dacă ar fi câştigat Tăriceanu ?

V.S: Fără doar şi poate, cu Tăriceanu o asemenea ipoteză era exclusă, pentru că el avea un balast care îl făcea incompatibil cu orice asemenea soluţie.
Tăriceanu era cu totul compromis, şi este cu totul compromis. El pe de o parte s-a compromis în PNL, ca preşedinte de partid, şi pe de altă parte s-a compromis ca prim-minstru, pentru că a irosit şansele pe care România le-a avut în perioada precedentă, în ultimii patru ani, după cum a irosit şansele PNL din ultimi ani.

Ratând aceste două şanse, şi şansa pentru noi şi pentru PNL, normal că Tăriceanu nu mai poate fi un parter credibil pentru nimeni.

Rep.: Cu toate acestea, aveţi un partener puternic, PSD, care a fost la diferenţă mică de PDL la ultimele alegeri şi un posibil candidat, Mircea Geoană la alegerile prezidenţiale..

V.S.: Asta este regula democraţiei. E normal să existe competiţie, perioada este dificilă pentru că în acest an trebuie să gestionăm criza economică într-un guvern în care suntem aliaţi şi pe de altă parte trebuie să ne batem în două competiţii electorale. Nu e simplu.

Rep.: Europarlamentarele vor fi primul test..

V.S.: Da, un test pe care cred că PDL îl va trece cu bine

Rep: Ce îşi propune PDL? Ce scor vizaţi?

V.S.: Cum bine se ştie, ţinta noastră este să câştigăm alegerile europene, să confirmăm că suntem cel mai mare partid din România şi pe această bază să avem un grup puternic în PE, care să exprime poziţia României şi interesele României.

Rep.: Va depinde de acest scor evoluţia relaţiei din coaliţie? Se va schimba ceva? Va fi un alt raport de forţe?

V.S.: Nu va fi un alt raport de forţe acum în coaliţie, pentru că acest raport nu este stabilit pe baza alegerilor europarlamentare, dar nu neg posibilitatea ca scorul la europarlamentare să trezească temeri, speranţe, de o parte şi de alta, iar aceste temeri şi speranţe, dacă nu sunt bine gestionate, să nască tensiuni.

Citește mai departe:

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici