Stoica: Premierul PDL, Theodor Stolojan, îşi va alege echipa guvernamentală

Vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica a declarat, joi, la Realitatea TV, că premierul care va fi desemnat în Conferinţa Naţională, Theodor Stolojan, va face selecţia finală a echipei sale de miniştri, cei care doresc un post în Executivul PDL trebuind să-şi demonstreze calităţile.

Urmărește
20 afișări
Imaginea articolului Stoica: Premierul PDL, Theodor Stolojan, îşi va alege echipa guvernamentală

Stoica: Premierul PDL, Theodor Stolojan, îşi va alege echipa guvernamentală (Imagine: Mediafax Foto)

Stoica a spus că, "teoretic, la Conferinţa Naţională de vineri ar putea fi mai multe candidaturi pentru postul de premier PDL", dar, din câte ştie el, nu s-au înscris şi alţi lideri pentru această funcţie, în afară de Theodor Stolojan.

El a arătat că argumentul în ceea ce priveşte funcţia de premier îl reprezintă credibilitatea în faţa electoratului. "Este greu să îţi asumi această funcţie dacă nu ai în spate susţinerea electoratului", a adăugat el.

În privinţa echipei guvernamentale cu care PDL se va prezenta în faţa electoratului, Stoica a arătat că "este normal ca problema echipei să mai întârzie puţin", adăugând că "cei care candidează în interiorul partidului pentru un post de ministru trebuie să îşi dovedească în această perioadă de precampanie şi campanie abilităţile pentru posturile vizate".

"Vor fi dezbateri publice pe acest program de guvernare, iar oamenii politici din PDL, care au abilităţi într-un domeniu sau altul, au posibilitatea să intre în bătălia politică şi să se confrunte cu competitorii noştri pe temele programului şi vom vedea care dintre ei demonstrează că are cele mai bune capacităţi", a mai spus el.

"În final, Theodor Stolojan şi partidul vor face selecţia pentru echipa guvernamentală", a precizat Valeriu Stoica.

Vicepreşedintele PDL a mai spus că ideea vehiculată în mass-media, potrivit căreia Teodor Stolojan ar putea fi preferat pentru funcţia de premier pentru că ascultă de Băsescu nu este corectă.

"Nu se pune problema aşa. Şi Theodor Stolojan şi Traian Băsescu au demonstrat, încă din 2004, că sprijină aceleaşi valori şi principii ale Alinaţei D.A., formată pe baza voinţei politice a celor doi oameni politici", a precizat Stoica.

Vicepreşedintele PDL a respins şi ideea unor diferenţe de opinie în interiorul PDL.

Democrat-liberalii trebuia să anunţe oficial, joi, în şedinţa Colegiul Director, propunerea PDL pentru funcţia de premier şi prezentarea programului de guvernare al partidului. Reuniunea a fost, însă, amânată până vineri dimineaţa, înaintea Conferinţei Naţionale a partidului, la care vor participa 5.000 de democrat-liberali.

Potrivit unor surse PDL, Theodor Stolojan va fi singurul candidat la funcţia de prim-ministru. Vasile Blaga a avertizat, însă, imediat după ce Stolojan a anunţat că vrea să fie premier al PDL, că important nu este numele celui care conduce echipa guvernamentală, ci faptul că partidul trebuie să fie unit în jurul acestei echipe.

Problema echipei guvernamentale este disputată în interiorul PDL. O parte dintre liderii democrat-liberali vor ca Stolojan să fie lansat de unul singur în cursa către Palatul Victoria, în timp ce alţii nu concep decât o "lansare la comun".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici