Stolojan: Îmi doresc să îndeplinesc job-ul de prim-ministru cât se poate de bine

Candidatul PDL pentru funcţia de prim-ministru al viitorului guvern, Theodor Stolojan, a afirmat, vineri, că partidul său nu duce lipsă de oameni care ar putea ocupa funcţia de şef al Executivului, menţionând totodată că el îşi doreşte să îndeplinească acest "job" cât se poate de bine.

Urmărește
20 afișări
Imaginea articolului Stolojan: Îmi doresc să îndeplinesc job-ul de prim-ministru cât se poate de bine

Stolojan: Îmi doresc să îndeplinesc job-ul de prim-ministru cât se poate de bine

Prezent, vineri, la Ploieşti, unde a participat la mai multe acţiuni organizate de filiala judeţeană Prahova a PDL, Theodor Stolojan a afirmat, răspunzând unei întrebări legate de o eventuală variantă de rezervă pe care PDL ar avea-o pentru funcţia de prim-ministru, că în rândurile democrat-liberalilor se găsesc oameni care oricând ar putea ocupa acest post.

"În PDL există oameni care oricând pot îndeplini această funcţie de prim-ministru, pentru că sunt oameni care au demonstrat competenţă atunci când au fost miniştri" a spus Stolojan, adăugând că Vasile Blaga, Adriean Videanu sau Gheorghe Flutur sunt doar câteva exemple de astfel de oameni.

Stolojan a ţinut să precizeze însă că el îşi doreşte să ocupe postul de şef al Executivului şi să îndeplinească acest "job" cât se poate de bine.

"Nu se pune problema ca noi să avem gol de oameni care pot îndeplini o asemenea funcţie (cea de prim ministru – n.r.). Dar Partidul Democrat Liberal a luat o decizie, în unanimitate, ca eu să fiu candidatul de prim-ministru şi eu îmi doresc să îndeplinesc acest job cât se poate de bine, de candidat de prim-ministru, deocamdată, pe urmă de prim-ministru", a mai spus Theodor Stolojan.

El a reafirmat că preşedintele ţării are dreptul conferit de Constituţie de a desemna persoana care va ocupa funcţia de prim-ministru, însă nimeni nu poate impune preşedintelui să desemneze o anumită persoană, nici chiar în cazul în care o formaţiune politică ar câştiga 50 la sută plus un vot.

"Constituţia nu prevede nicăieri că preşedintele trebuie să desemneze persoana pe care o propune partidul, ci o persoană din partidul respectiv", a mai spus Stolojan, care a amintit că, în momentul în care preşedintele a refuzat să desemneze o persoană pentru funcţia de ministru, Curtea Constituţională a considerat că o asemenea decizie nu contravine Legii fundamentale.

Şeful statului a declarat, luni seară, la B1 TV, că obiectivul său este ca, după alegeri, să propună Parlamentului un premier în care să aibă încredere şi care să fie capabil să negocieze împreună cu partidele o majoritate, arătând că nu are încredere în Mircea Geoană şi Călin Popescu Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici