Stolojan: PDL, interesat de ministerele de interne, finanţe şi transporturi

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, miercuri, că, în cazul în care PDL va câştiga alegerile şi va trebui să aibă negocieri cu alte partide pentru formarea Guvernului, va fi interesat de portofoliile ministerelor de interne şi administraţie publică, de finanţe şi de transporturi.

Urmărește
17 afișări
Imaginea articolului Stolojan: PDL, interesat de ministerele de interne, finanţe şi transporturi

Stolojan: PDL, interesat de ministerele de interne, finanţe şi transporturi (Imagine: Mediafax Foto)

Stolojan a făcut aceste precizări, arătând că PDL doreşte să câştige alegerile cu 40% şi că el va fi primul-ministru desemnat de preşedintele României.

El a adăugat că există partide cu care PDL nu ar dori să colaboreze în formarea noului Guvern şi partide cu care ar dori să colaboreze, dar votul cetăţenilor este cel care va indica ce va urma.

"Există partide cu care nu dorim să colaborăm şi partide cu care am putea colabora, dar votul cetăţenilor ne va spune ce avem de fãcut, deoarece votul cetăţenilor nu poate fi ignorat pentru că eu sau alt coleg din PDL avem alte preferinţe", a explicat Stolojan.

Prim-vicepreşedintele PDL a spus că, la formarea noului Guvern, PDL este interesat de reformele de care România are nevoie urgentă şi de aceea ar dori să ocupe portofoliile ministerului de interne şi administraţie publică, care să facă descentralizarea administraţiei publice, ministerul Finanţelor pentru a elimina taxe şi ministerul Transporturilor pentru ca ţara noastră să nu mai construiască doar 5 Km de autostradă în 4 ani.

PDL doreşte ca la ministerul justiţiei să fie un ministru independent şi anume Monica Macovei, care ar trebui sã fie susţinută de toarte partidele, a adăugat Stolojan.

Theodor Stolojan a mai arătat că miniştrii pe care îi va susţine în cazul în care va forma noul Guvern vor trebui să aibă calităţi de competenţă şi integritate şi pot să fie de orice vârstă. "Nu voi face ce a fãcut Tăriceanu, sã iei un om de pe stradă şi să-l pui ministru sau dacă i-a cărat servieta lui Tăriceanu", a adăugat liderul PDL.

El i-a indemnat pe cetăţeni să meargă la vot, arătând că neprezentarea la vot duce la câştigarea alegerilor de către PSD, care este un partid al sărăciei şi nu al săracilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici