- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Stolojan: Superficialitatea lui Tăriceanu-înduioşătoare, Geoană ar promite şi Marea Neagră
Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan, nominalizat pentru postul de de premier, afirmă, într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX, că superficialitatea lui Călin Popescu Tăriceanu este "înduioşătoare", iar Mircea Geoană ar promite şi Marea Neagră pentru a rămâne în politică.
Referindu-se la Călin Popescu Tăriceanu, Stolojan a spus că acestuia "i-au trebuit patru ani de zile ca să înveţe că infrastructura de transporturi este importantă, iar superficialitatea sa este înduioşătoare", adăugând că "România nu îşi permite luxul de a avea încă un prim-ministru ca Tăriceanu".
În ceea ce-l priveşte pe Mircea Geoană, nominalizat şi el pentru postul de premier, liderul PDL a afirmat că îl interesează mai puţin, pentru că lumea l-a catalogat deja, aşa cum l-a catalogat şi Ion Iliescu. În opinia sa, Geoană "e în stare să promită şi Marea Neagră, numai să îşi menţină cariera politică în PSD şi în România".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Theodor Stolojan a afirmat că, în privinţa structurii Guvernului pe care îl va conduce, în condiţiile câştigării alegerilor, partidul va face propunerile de miniştri, iar primul-ministru are puterea de a spune: "Domnule, acest om este potrivit sau nu şi atunci partidul trebuie să vină cu o altă propunere".
Despre propunerea PDL ca Monica Macovei să preia portofoliul Justiţiei, Theodor Stolojan a declarat că aceasta este dispusă să părăsească munca pe care o face în Macedonia şi să revină în România pentru a continua ceea ce a început, dar că nu va candida la parlamentare.
În ceea ce-l priveşte, Theodor Stolojan a arătat că opţiunea sa este de a nu candida la alegerile parlamentare din toamnă, având, astfel, posibilitatea de a face campanie în întreaga ţară, pentru a promova candidaţii partidului şi programul de guvernare, iar colegi din partid trebuie să opteze între acest tip de campanie sau candidatura sa într-un colegiu uninominal, ceea ce-i va limita posibilitatea de a face campanie.
Stolojan a mai arătat că, în PDL, există un grup politic şi unul operativ, Vasile Blaga fiind în continuare conducătorul operativ al campaniei electorale, iar preşedintele Emil Boc, în calitate de coordonator naţional, îşi asumă răspunderea pentru campania electorală, împreună cu toată conducerea partidului.
Referindu-se la retragerea sa din cursa pentru Preşedinţie, în 2004, Stolojan a declarat că a fost "efectiv bolnav, o stare de epuizare, după o muncă infernală în perioada 2002-2004, fiind vorba de o stare de epuizare fizică, nervoasă". Despre şantajul la care s-a referit, atunci, Traian Băsescu, Stolojan a spus că a fost "o eroare făcută în campania electorală", care i-a costat foarte mult, "dar nu a avut legătură cu îmbolnăvirea".
Prezentăm integral interviul acordat agenţiei MEDIAFAX de către Theodor Stolojan:
Rep: În primul rând aş vrea să vă întreb, în contextul în care PDL aşteaptă de la dumneavoastră un răspuns privind candidatura la parlamentare, aţi decis, veţi candida?
Theodor Stolojan: Nu, opţiunea mea este de a nu candida şi argumentele eu le-am expus, şi anume: sunt europarlamentar, şi nu am devenit europarlamentar cu un partid mare, cu bani mulţi, etc. După cum ştiţi, noi am format PLD în decembrie 2006 şi în noiembrie 2007 ne-am prezentat în alegeri şi am obţinut un scor foarte bun, eu fiind în capul listei pentru PE.
În al doilea rând, spre deosebire de ceilalţi candidaţi la această funcţie de prim-ministru, care îşi doresc în primul rând o carieră politică pentru ei înşişi, eu nu am această problemă sau o asemenea dorinţă. Eu consider că am experienţă, cunoştinţe, deci am calităţile necesare pentru a conduce un Guvern care să facă o bună guvernare în România.
La fel, pot să ajut mai mult PDL mergând în diferite locuri în ţară şi promovând programul nostru de guvernare. Deci, vom avea o discuţie în partid, în conducerea partidului, şi dacă dânşii vor considera că pentru partid, pentru victoria partidului în alegerile acestea, este important ca eu să candidez într-un colegiu, sigur că voi face acest lucru, dar colegii mei din PDL trebuie să ştie că în momentul în care eu mă apuc de o treabă, mă apuc de treaba aceea. Eu nu pot să fac treburi din acestea pe jumătate. Deci, dacă voi candida într-un colegiu, voi lucra în acel colegiu în următoarele 60 de zile sau câte vor mai fi. Deci aceasta este opţiunea pe care colegii mei din partid vor trebui să o facă.
Rep: Aţi fost desemnat candidatul PDL la postul de premier, în eventualitatea în care partidul va câştiga alegerile din toamnă. Cum veţi ajuta partidul din această postură importantă? S-a vorbit despre premier ca despre o locomotivă de campanie. Ce strategie veţi avea?
Th. S: Asta este turnura pe care a luat-o această campanie electorală. Bătălia va fi foarte mult la nivel naţional, partidele politice contează foarte mult în această competiţie. Evident, contează şi candidaţii cu care te prezinţi şi în aceste condiţii fiecare partid a încercat să îşi desemneze candidatul care a considerat că este cel mai potrivit.
Noi avem evenimente naţionale, pe care deja le-am programat în timp. Am avut, iată, la Cluj, pe infrastructură, vom avea sâmbătă, la Constanţa, pe probleme de justiţie şi reformă a sistemului politic, etc. În acelaşi timp, vom avea lansări ale candidaţilor în diferite judeţe, unde voi participa nu numai eu, ci şi preşedintele partidului, Emil Boc, şi Adrian Videanu, care nu candidează, deci oameni care nu sunt prinşi în această luptă pe colegii.
În acelaşi timp, vom promova în continuare programul, nu numai în aceste evenimente naţionale, ci şi în alte întâlniri, în judeţe, unde va fi nevoie. Şi, evident, voi fi în aceste emisiuni, la posturile publice de televiziune, de radio, unde, la fel, voi susţine programul de guvernare.
Rep: În legătură cu retragerea din 2004, foarte multă lume s-a întrebat atunci ce s-a întâmplat?
Th. S: Este o întrebare la care eu am răspuns deja, cred, a suta oară. Vă dau acelaşi răspuns şi dumneavoastră: deci am fost efectiv bolnav, o stare de epuizare, după o muncă infernală în perioada 2002-2004, înclusiv 2004, cu alegerile locale. Eu nu am făcut ce au făcut alţii după alegerile locale, să intre în concedii. Eu am continuat campania electorală şi mi-am depăşit, atunci, limita posibilităţior, ca să spun fizice, de recuperare. Practic, a fost o stare de epuizare fizică, nervoasă.
Citește mai departe:
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
Citește mai departe: