Stolojan: Tăriceanu plăteşte taxă de protecţie către PSD

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan l-a acuzat, vineri, pe premierul Călin Popescu Tăriceanu că este "ţinut captiv de grupurile de interese" şi că plăteşte "taxă de protecţie" către PSD, taxă concretizată în alocările bugetare făcute cu predilecţie către primari PSD şi PNL.

Urmărește
19 afișări
Imaginea articolului Stolojan: Tăriceanu plăteşte taxă de protecţie către PSD

Stolojan: Tăriceanu plăteşte taxă de protecţie către PSD (Imagine: Mediafax Foto)

Theodor Stolojan, candidat PDL pentru funcţia de premier, a declarat, într-o conferinţă de presă la Ploieşti, că Tăriceanu plăteşte "taxă de protecţie" către Partidul Social Democrat.

Întrebat în ce se concretizează această taxă de protecţie, Stolojan a spus că, în orice ţară cu democraţie, un partid aflat la Guvernare, cu doar 20% susţinere în Parlament, cum este PNL, ar trebui să aibă un acord transparent cu aceia care îl susţin pentru adoptarea legilor.

"Domnul Tăriceanu nu a avut un asemenea acord semnat, pe care oamenii, cetăţenii, să-l cunoască, să ştie ce responsabilităţi şi-a asumat acest Guvern. În mod normal, într-o democraţie se ajunge la alegeri anticipate. În România, domnul Tăriceanu, grupurile de interese care îl ţin captiv, au hotărât să nu parcurgă această cale, ci, dimpotrivă, să rămână la guvernare şi să se înţeleagă tot timpul netransparent cu PSD. Şi taxa de protecţie pe care a plătit-o Tăriceanu PSD-ului se concretizează în nevotarea, de către PSD, a propriilor moţiuni de cenzură introduse, contra alocări din bugetul ţării. Şi ultimele două Hotărâri de Guvern nu fac decât să aloce nici mai puţin nici mai mult decât 600 de milioane de euro din rezerva bugetară cu predilecţie primarilor PNL – PSD, acum, înainte de campanie", a afirmat Theodor Stolojan.

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a participat, vineri, la Ploieşti, la mai multe acţiuni organizate de filiala judeţeană Prahova a PDL.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici