Stolojan: Trebuie stabiliţi vinovaţii pentru explozia de la mina Petrila

Candidatul PDL pentru funcţia de premier, Theodor Stolojan, a declarat că autorităţile trebuie să stabilească vinovaţii pentru explozia de la mina Petrila şi că ar trebui traşi la răspundere şi unii miniştrii dacă se va dovedi că nu au făcut investiţii pentru securitatea minieră.

Urmărește
18 afișări
Imaginea articolului Stolojan: Trebuie stabiliţi vinovaţii pentru explozia de la mina Petrila

Stolojan: Trebuie stabiliţi vinovaţii pentru explozia de la mina Petrila (Imagine: Mediafax Foto)

Aflat, duminică, într-un turneu electoral în judeţul Constanţa, Stolojan a declarat că persoanele din conducerea minei nu se aflau, sâmbătă, la mina Petrila, ci erau în campania electorală.

"Nu erau acolo nici directorul de mină, nici cel care se ocupă cu securitatea în muncă, băieţii de la PNL erau în campanie electorală. Autorităţile statului trebuie să stabilească clar vinovăţiile acolo, cine nu şi-a făcut datoria. Am fost în Valea Jiului de mai multe ori, iar oamenii de acolo spun că nu se fac investiţiile prevăzute pentru securitatea minei. Aşteptăm să vedem vinovăţiile şi de ce acei directori nu au venit imediat la mină”, a declarat Stolojan.

El susţine că şi unii miniştrii ar putea avea responsabilitate în acest caz.

"Dacă nu s-au făcut investiţiile necesare pentru securitatea minei, evident că şi miniştii au responsabilitate. La noi când se întâmplă ceva grav într-un minister, ministrul nu simte că are vreo responsabilitate", a mai spus candidatul PDL pentru funcţia de premier.

Stolojan a spus că şi în cazul realizării unor investiţii serioase în sectorul minier mineritul nu va deveni o meserie fără riscuri, dar acele investiţii vor face ca riscul producerii unor accidente să fie mai mic.

Două explozii au avut loc, sâmbătă, în mina Petrila, în urma cărora 12 mineri şi salvatori au murit şi alte 13 persoane au fost rănite. Dintre cei 13 răniţi, opt au fost transportaţi, duminică, la Bucureşti.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici