Strategie anti-Geoană: Candidaturi individuale, votul pe liste nu va întruni două treimi din Congres

Liderii PSD care nu agreează votul pe liste şi intenţionează să-l contracandideze pe Mircea Geoană au conturat o strategie privind depunerea individuală a candidaturilor, potrivit actualului Statut, în baza faptului că votul pe liste nu va întruni două treimi din voturile delegaţilor la Congres.

Urmărește
23 afișări
Imaginea articolului Strategie anti-Geoană: Candidaturi individuale, votul pe liste nu va întruni două treimi din Congres

Strategie anti-Geoană: Candidaturi individuale, votul pe liste nu va întruni două treimi din Congres (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Astfel, potrivit unor discuţii care au avut loc miercuri seară între unii potenţiali sau deja anunţaţi candidaţi la principalele funcţii de conducere din partid, varianta avansată de Mircea Geoană, privind candidaturile pe liste, va fi contrată prin depunerea candidaturilor individuale, atât la funcţia de preşedinte, cât şi la funcţiile de vicepreşedinţi, în baza Statutului actual.

Surse din PSD au declarat, pentru MEDIAFAX, că această strategie "anti-Geoană" vizează eludarea deciziei CExN de luni privind votul pe liste, precum şi termenul limită fixat de acest for, privind depunerea candidaturilor până joi, la ora 16.00.

Până la ora transmiterii aceste ştiri, Adrian Năstase a contestat deja termenul limită de depunere a candidaturilor, apreciind că acesta este nestatutar (actualul Statut prevede că şi în Congres se pot depune candidaturi - n.r.), în timp ce Titus Corlăţean şi-a depus candidatura individual pentru funcţia de vicepreşedinte.

Cristian Diaconescu şi-a depus candidatura, tot joi, la funcţia de preşedinte al PSD, împreună cu o listă de candidaţi, dar unii dintre aceşti au negat că ar candida în echipa lui.

De asemenea, şi Victor Ponta şi-a depus candidatura la funcţia de preşedinte al PSD în mod individual, fără a avea o listă de candidaţi care să formeze echipa sa.

Pe de altă parte, liderii PSD care nu agreează votul pe liste consideră că este foarte dificil, dacă nu imposibil, ca această modificare a Statutului să fie aprobată de Congres, întrucât are nevoie, ca să treacă, de cel puţin două treimi din numărul delegaţilor prezenţi, potrivit actualului Statut.

Aceeaşi lideri agreează în schimb ideea modificării Statutului în sensul alegerii de către Congres a preşedintelui şi a secretarului general, precum şi a alegerii vicepreşedinţilor de către Consiliul Naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici