- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (30.05.2014, 19:15)
- Catalina Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
SUA au atribuit un contract de 33,6 milioane dolari unei firme din Turcia pentru lucrări la Deveselu
Guvernul SUA a atribuit un contract în valoare de 33,6 milioane de dolari firmei turceşti Zafer Taahhut Insaat ve Ticaret A.S. pentru lucrări de construcţie la baza Deveselu, potrivit unui comunicat al Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti.
Urmărește
1195 afișări
SUA au atribuit un contract de 33,6 milioane dolari unei firme din Turcia pentru lucrări la Deveselu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Contractul atribuit de Corpul de Ingineri al Armatei americane în Europa are ca obiectiv construirea unei clădiri cu două etaje în care vor fi amenajate mai multe încăperi şi o cantină, un depozit, o unitate medicală, un punct de control la intrarea în bază şi alte facilităţi.
Totodată, vor fi construite mai multe drumuri asfaltate şi parcări.
Firma câştigătoare va efectua lucrări de instalaţii electrice, apă şi canalizare, va realiza sistemul de protecţie împotriva incendiilor şi cel de alarmă, precum şi sistemul de telecomunicaţii şi de gestionare a informaţiilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
-
Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de o oră. Este prima discuţie directă din 2022
-
Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
Industria criptomonedelor este în extaz după victoria lui Donald Trump. Bitcoin, la noi maxime istorice
Acesta este cel de-al patrulea contract atribuit de Guvernul SUA în cadrul lucrărilor de la Deveselu.
Primul contract în valoare de 3,3 milioane de dolari a fost atribuit în decembrie 2012 firmei româneşti SC Glacial PROD SRL, din Ilfov, pentru construirea facilităţilor provizorii. În martie 2013, firma americană Exelis Systems Corporation a câştigat un contract pe o durată de 31 de luni, în valoare de 5,7 milioane de dolari, pentru servicii de mentenanţă şi utilităţi. Cel mai mare contract, de 134 milioane de dolari, a fost adjudecat, în iulie 2013, de firma Kellogg, Brown & Root Services.
"Kellogg Brown & Root Services Inc., cu sediul în Arlington (Virginia, est), a obţinut un contract ferm cu preţ fix (...) în valoare maximă de 134.151.953 dolari (peste 102,8 milioane euro) pentru dezvoltarea şi construirea unui sistem de apărare antirachetă la Deveselu, în România", a anunţat, la 12 iulie 2013, Pentagonul pe site-ul său.
"Lucrările vor fi efectuate în România şi la Morrestown, în New Jersey (nord-est)", a precizat Pentagonul în acest anunţ, menţionând că "o combinaţie de fonduri pentru construcţii militare din exerciţiul financiar pe 2013 şi fonduri din exerciţiul pe 2013 pentru cercetare, dezvoltare, testare şi inginerie în valoare de 77.815.692 dolari (peste 59,6 milioane de euro) sunt alocate" în acest sens.
Statele Unite au alocat, în bugetul pe 2014, 80 de milioane de dolari pentru construcţiile militare de la baza Deveselu, potrivit bugetului Pentagonului.
Această sumă se adaugă celor 20,8 milioane de dolari care au fost alocate în anul fiscal 2013.
Pentagonul a cerut o alocare de 85 de milioane de dolari dar Congresul a aprobat doar 80 de milioane de dolari.
Ceremonia de marcare a începerii lucrărilor principale de construcţie la Facilitatea antirachetă de la Baza Militară Deveselu a avut loc la 28 octombrie 2013, în aplicarea Acordului între România şi Statele Unite ale Americii privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al Statelor Unite în România din 13 septembrie 2011.
România a acceptat instalarea pe teritoriul său a acestei baze, în cadrul scutului american antirachetă în Europa, în septembrie 2011. Baza ocupă un teren de aproximativ 175 de hectare şi în ea vor fi staţionaţi aproximativ 200 de militari şi tehnicieni americani.
Scutul antirachetă de la Deveselu urmează să fie operaţional începând cu 2015.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Sylvester Stallone îl numește pe Trump „al doilea George Washington” în discursul de introducere la Mar-a-Lago
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Blat făcut de Prigoană și Mihaela?! Silviu nu era de fapt căsătorit, dar avea un 'contract de obligații' cu Mihaela, care nici măcar nu locuia cu el!
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe