- Home
- Politic
- MOSCOVA, (08.09.2014, 13:37)
- Valentin Vidu - Mediafax
SUA, Franţa, Italia, Polonia şi Norvegia ar fi promis Ucrainei armament de înaltă precizie
Washingtonul, Parisul, Roma, Varşovia şi Oslo i-ar fi promis lui Petro Poroşenko, la Summitul NATO din Ţara Galilor, că vor furniza Kievului armament modern de înaltă precizie, potrivit consilierului acestuia Iuri Luţenko, potrivit ediţiei de luni a Kommersant, citat de RIA Novosti online.
Urmărește
1197 afișări
SUA, Franţa, Italia, Polonia şi Norvegia ar fi promis Ucrainei armament de înaltă precizie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Ministere ale Apărării din ţările menţionate au dezminţit afirmaţiile liderului Partidului Bloc al lui Petro Poroşenko, informează RIA Novosti online.
Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a anunţat vineri, la finalul Summitului NATO de la Newport, în Marea Britanie, că mai mulţi aliaţi sunt pregătiţi să furnizeze armament de înaltă precizie Ucrainei şi să trimită consilieri militari în ţara sa. Însă atunci când a fost întrebat care sunt aceste ţări, Poroşenko a refuzat să răspundă, invocând natura confidenţială a acestei informaţii.
Dar consilierul său Iuri Luţenko a anunţat, într-un mesaj postat pe Facebook, că este vorba despre Statele Unite, Norvegia, Italia, Franţa şi Polonia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israel și SUA continuă la Doha negocierile privind acordul de încetare a focului în Gaza. Trump își menține avertismentul că „se va dezlănțui iadul în Orientul Mijlociu” dacă Hamas nu eliberează ostaticii până la învestirea sa de pe 20 ianuarie
-
USR cere numirea unui nou Avocat al Poporului: am devenit ţara mandatelor expirate ocupate abuziv
-
A greşit Zelenski că nu a acceptat propunerile Franţei şi ale SUA de la finalul anului 2022 şi din vara lui 2023, pentru un acord de încetare a focului?
-
Incendiile din California pun sub semnul întrebării organizarea Jocurilor Olimpice din 2028 la LA
Şefii de stat şi de guverne reuniţi în Ţara Galilor joi şi vineri au decis să consolideze în mod semnificativ cooperarea Alianţei Nord-Atlantice cu ţări vecine Rusiei, şi anume Ucraina, Georgia, Finlanda şi Republica Moldova. NATO intenţioanează să implice mai activ aceste state în manevre şi programe de antrenament ale blocului militar, potrivit unei ştiri.
Organizaţia a anunţat deja că următoarele exerciţii ale statelor NATO vor avea loc la jumătatea lui septembrie în partea de vest a Ucrainei. În plus, participanţii la summit au anunţat crearea de către statele membre a unor fonduri destinate modernizării armatei ucrainene. Ele vor atinge doar 15 milioane de euro, dar o sursă de la sediul NATO susţine că este vorba despre primele plăţi şi că suma va creşte în viitor.
Casa Albă şi-a exprimat, de asemenea, voinţa de a ajuta Ucraina să elaboreze o nouă strategie a Apărării şi să-şi dezvolte Garda Naţională.
Ministerul polonez al Apărării a dezminţit duminică afirmaţiile lui Iuri Luţenko despre existenţa unor acorduri în vederea livrării de armament modern către Ucraina. Un purtător de cuvânt al ministerului, Jacek Sonta, a declarat că "nu confirmă această informaţie. Niciun acord nu a fost convenit la Summitul NATO cu privire la furnituri de armament modern din Polonia către Ucraina. Este foarte probabil ca acest consilier al preşedintelui să se refere la planurile sale viitoare".
Americanii nu au confirmat nici ei declaraţia liderului Partidului Bloc al lui Poroşenko. "Statele Unite nu au făcut nicio propunere privind livrarea de armament către Ucraina", a declarat un oficial american de rang înalt pentru agenţia Reuters. Potrivit agenţiei, lideri NATO au afirmat anterior că Alianţa Nord-Atlantică nu intenţionează să furnizeze armament Ucrainei, dar că statele membre au "dreptul de a lua o asemenea decizie cu titlu unilateral".
"Norvegia nu plănuieşte să livreze armament sau material Ucrainei. La ora actuală încercăm să aflăm de ce a fost difuzată o astfel de informaţie", a declarat pentru agenţia oficială rusă de presă Itar-Tass Lars Gjemble, un purtător de cuvânt al Ministerului norvegian al Apărării.
Italia a anunţat, în schimb, că este pregătită să ofere o "asistenţă militară" Ucrainei sub forma unor echipamente neletale - veste şi căşti antiglonţ, scrie La Repubblica.
Citește pe alephnews.ro: Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: Restructurarea este cuvântul de ordine în 2025, iar IT-iştii sunt primii pe listă. De la prosecco la birou şi salarii de mii de euro acum corporatiştii vor trebui să înfrunte realitatea tăierilor de salarii şi concedierilor VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum afectează muzica modul în care iubești? Ana Maria Ambrosă, psiholog: „Muzica reflectă adesea trăsături de personalitate”
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Sfârșit tragic pentru un celebru model! A MURIT la doar 37 de ani, după ce a căzut în gol de la balcon 😲
CANCAN.RO
Cât a plătit un turist român pentru intrarea într-un aquapark cu apă termală, aflat la 20 km de granița României, după aderarea la Spațiul Schengen
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe