SUA ridică interdicţia vânzării de arme ofensive către Arabia Saudită - surse Reuters

Statele Unite ale Americii ridică interdicţia privind vânzările americane de arme ofensive către Arabia Saudită.

Urmărește
1729 afișări
Imaginea articolului SUA ridică interdicţia vânzării de arme ofensive către Arabia Saudită - surse Reuters

Sursă imagine: Pexels

Administraţia Biden a decis să renunţe la politica de interdicţie a vânzărilor americane de arme ofensive către Arabia Saudită după trei ani, au declarat cinci surse pentru Reuters.

Interdicţia era menită să determine ţara din Orientul Mijlociu să reducă războiul din Yemen, cunoscut pentru numărul important de victime civile.

Motivul din spatele deciziei SUA ar fi adâncirea tulburărilor din Orientul Mijlociu, în special ameninţarea de la sfârşitul lunii trecute prin care Iranul şi puternicul grup Hezbollah din Liban ar fi pe cale să riposteze împotriva Israelului după ce şeful politic al Hamas, Ismail Haniyeh, a fost ucis la Teheran.

De asemenea, administraţia Biden a negociat un pact de apărare şi un acord de cooperare nucleară civilă cu Arabia Saudită, ca parte a unui acord amplu care prevede normalizarea relaţiilor cu Israelul, deşi acesta rămâne un obiectiv greu de atins, mai scrie Reuters.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici