Subprefectul de Hunedoara Dorin Gligor a demisionat pentru a candida la şefia PDL Hunedoara

Subprefectul de Hunedoara Dorin Gligor a demisionat, vineri, pentru a candida la şefia filialei judeţene a PDL, după ce Biroul Permanent Judeţean al PDL Hunedoara a fost dizolvat, în luna mai a anului trecut, de către conducerea centrală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
10 afișări

Subprefectul de Hunedoara Dorin Gligor, care a fost propus în funcţie de PDL, şi-a depus, vineri, demisia din funcţia de înalt funcţionar public pentru a candida la şefia PDL Hunedoara.

Gligor a spus că a acceptat provocarea la insistenţele echipei PDL şi că îşi propune să câştige alegerile de anul viitor.

"Am demisionat din funcţia de subprefect şi mi-am depus candidatura pentru şefia PDL Hunedoara. Chiar dacă partidul este acum sub val, spre deosebire de precedenta cursă electorală când eram pe val, alegerile vor fi tehnice şi pot fi câştigate. Nu mă bazez pe notorietate, ci pe ceea ce putem face pentru comunitate în scurta perioadă care ne-a rămas. Eu cred că m-am achitat cu profesionalism de sarcina pe care am primit-o la Prefectură şi o pot face şi din poziţia de preşedinte al PDL Hunedoara", a spus Gligor.

Dorin Gligor a ocupat funcţia de subprefect al judeţului Hunedoara în martie 2009. Câteva luni mai târziu, în octombrie 2009, a devenit prefect de Hunedoara, însă acestă funcţie a păstrat-o doar patru luni, când a fost numit din nou suprefect.

Potrivit managerului de campanie al PDL Hunedoara, Florian Toma, alegerile la şefia PDL Hunedoara vor avea loc în data de 27 martie, însă data limită pentru depunerea candidaturilor este vineri.

În afară de Dorin Gligor, şi-a mai depus candidatura pentru şefia PDL Hunedoara Dorin Curtean, care în prezent ocupă postul de administrator public al Petrilei.

Curtean a declarat corespondentului MEDIAFAX că s-a înscris în competiţia pentru postul de preşedinte al PDL Hunedoara din proprie iniţiativă pentru că trebuie "revigorat puţin partidul".

"În primul rând, aş porni de la faptul că trebuie revigorat puţin partidul şi cred că aş putea să fac pasul acesta, deşi este un pas important, pentru mine cel puţin. În momentul de faţă mulţi pot să spună că este o surpriză candidatura mea la o astfel de funcţie, dar eu sunt de părere că cei care pot să ridice un partid sunt oamenii de jos ai partidului. Este o iniţiativă proprie şi atunci când îmi propun ceva merg până la capăt. Voi depune eforturi însemnate pentru a atrage persoane competente profesional şi cu o înaltă ţinută morală, dispuse să lucreze în interesul public. Să nu se uite că oamenii mici fac lucruri mari", a precizat Curtean.

Administratorul public al oraşului Petrila ocupă funcţia de vicepreşedinte al PDL Petrila încă din anul 2006.

Pe de altă parte, primarul din Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi, fost preşedinte al PDL Hunedoara, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că nu va candida pentru funcţia de şef al filialei judeţene.

"Nu îmi voi depune candidatura din raţiuni personale. Voi candida pentru un post în Biroul Judeţean, nu ştiu deocamdată care", a spus Tiberiu Iacob Ridzi.

Ridzi a precizat că nu intenţionează să plece din PDL, el fiind preşedinte al PDL Petroşani.

Biroul Permanent Judeţean al PDL Hunedoara a fost dizolvat de către conducerea centrală în luna mai 2010, atribuţiile acestuia fiind preluate de atunci de un Comitet de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor (CODA) format din 21 de membri. Decizia a fost luată de conducerea centrală a partidului în urma analizei rezultatelor alegerilor din ultimii doi ani. Din CODA fac parte parlamentarii din judeţul Hunedoara, primarii de oraşe şi municipii, cinci reprezentanţi ai primarilor de comune şi doi consilieri deveni din PDL. Comitetul de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor este coordonat de reprezentanţii PDL Gheorghe Falcă, Mircea Hava şi Ioan Oltean.

Oficial, conducerea centrală a PDL i-a reproşat lui Tiberiu Iacob-Ridzi că a câştigat doar o singură bătălie electorală în anul 2009, însă surse din interiorul partidului susţin că PDL a dorit să "scape" de el din cauza imaginii negative pe care soţia sa, fostul ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi o are, lucru care i-ar fi dăunat lui Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale. În primul tur de scrutin, actualul şef al statului a luat în unele dintre localităţile Văii Jiului şi de trei ori şi jumătate mai puţine voturi decat Mircea Geoană, iar în al doilea tur, în judeţ, a avut cu 20 la sută mai puţine voturi decât candidatul PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici