Sulfina Barbu: M-aş fi aşteptat să candideze mai multe femei la locale. Femeia prin definiţie este gospodină

Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat joi că se aştepta să fie mai multe femei care să-şi asume o candidatură în administraţia locală, mai ales că principala atribuţie a aleşilor locali este de bun gospodar, iar o femeie prin definiţie este gospodină, pentru că are grijă de propria casă şi familie.

Urmărește
156 afișări
Imaginea articolului Sulfina Barbu: M-aş fi aşteptat să candideze mai multe femei la locale. Femeia prin definiţie este gospodină

Sulfina Barbu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Mă aşteptam ca în anul 2012 să fie mai multe femei care să-şi asume o candidatură în administraţia locală, mai ales cu cât principalul atribut al aleşilor locali este de bun gospodar, iar o femeie prin definiţie este gospodină, pentru că are grijă de propria casă, de propia gospodărie şi de propria familie", a apreciat Sulfina Barbu, întrebată în legătură cu faptul că din 18 candidaţi la Primăria Capitalei niciunul nu este femeie.

Sulfina Barbu a mai spus că partidele încă nu promovează suficiente femei care să meargă în bătălii electorale, dar şi că femeile au teamă să-şi asume astfel de responsabilităţi.

"Din păcate, partidele politice încă nu promovează suficiente femei care pot să meargă în bătălii electorale, cred că este şi acesta un factor pentru numărul mic de candidaţi femei. Probabil că şi femeile au teamă în a-şi asuma astfel de responsabilităţi", a adăugat Sulfina Barbu.

Sulfina Barbu, care este candidatul PDL la Primăria Sectorului 4, a arătat că, din păcate, nu numai la Primăria Generală, dar şi la primăriile de sector sunt extrem de puţine femei candidat, fiind doar încă o femeie candidat la Sectorul 3.

Optsprezece candidaţi, între care nu există nicio femeie, se vor confrunta, în alegerile locale din 10 iunie, pentru funcţia de primar general al municipiului Bucureşti. Toate aceste candidaturi, acceptate de Biroul Electoral de Circumscripţie 42 al Municipiului Bucureşti, unele contestate în instanţă, altele nu, au rămas definitive în data de 8 mai, potrivit calendarului electoral.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici