- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sulfina Barbu: PDL are toată deschiderea pentru a rezolva problema Legii educaţiei
PDL este determinat în acelaşi sens ca UDMR pentru a rezolva situaţia privind Legea educaţiei, a declarat, pentru MEDIAFAX, deputatul Sulfina Barbu, arătând că democrat-liberalii aşteaptă motivaţia Curţii Constituţionale pentru a găsi soluţii.
Sulfina Barbu: PDL are toată deschiderea pentru a rezolva problema Legii educaţiei (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)
"În primul rând, şi noi aşteptăm motivaţia Curţii Constituţionale. Dacă cei de la Curte au stabilit că există un conflict instituţional, dar nu anulează procedura asumării, este posibil ca procedura asumării să continue şi situaţia să fie rezolvată la Senat", a precizat Barbu.
Ea a spus că, dacă procedura angajării răspunderii Guvernului nu este anulată prin decizia Curţii, este posibil să se meargă mai departe cu asumarea, arătând că Legea educaţiei este importantă şi pentru PDL, în vederea elaborării bugetului de stat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FOTO. Un soldat rănit din Coreea de Nord a fost capturat de forțele ucrainene, afirmă Coreea de Sud
-
Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni: temperaturi de „gerul Bobotezei” la început de an
-
Au apărut imagini care par să arate noi modele de avioane militare chineze
-
451 de persoane au traversat ilegal Canalul Mânecii în prima zi de Crăciun
"PDL are toată deschiderea pentru a rezolva problema, dar nu avem soluţii până nu vedem motivaţia Curţii Constituţionale. Dorim ca această coaliţie să continue şi să-şi ducă la îndeplinire obiectivele asumate, cu atât mai mult să îndeplinească condiţiile pentru a primi banii de la FMI", a adăugat Sulfina Barbu.
Liderul UDMR, Marko Bela, a declarat, la Târgu Mureş, după şedinţa Consiliului Permanent, că Uniunea aşteaptă de la PDL, în următoarele zile, soluţii pentru deblocarea situaţiei şi pentru adoptarea Legii educaţiei, menţionând că dacă legea nu va fi deblocată Uniunea nu va putea merge "mai departe".
Liderul UDMR a declarat, sâmbătă, la finalul şedinţei Consiliului Permanent, că în acest moment există o criză a coaliţiei, în care sunt puse sub semnul întrebării coeziunea şi solidaritatea coaliţiei.
El a spus că atunci când şi-a asumat intrarea la guvernare UDMR a avut în vedere rezolvarea problemelor legate de criza economică, dar şi fiindcă a considerat că există posibilitatea unei reforme generale a societăţii româneşti. El a spus că al treilea deziderat al UDMR a fost, atunci când a intrat la guvernare, lărgirea drepturilor minorităţilor şi progresul în relaţiile interetnice.
"Prin blocarea Legii educaţiei este în pericol atât continuarea reformei generale, cât şi lărgirea drepturilor minorităţilor", a spus Marko.
El a arătat că cele trei deziderate "sunt absolut necesare pentru a merge mai departe cu actuala coaliţie".
Marko a spus că, în aceste condiţii, UDMR solicită PDL găsirea unei soluţii, în următoarele zile, pentru deblocarea situaţiei şi pentru adoptarea Legii Educaţiei.
"Dacă reuşim să deblocăm Legea educaţiei putem să mergem mai departe cu actuala coaliţie. Dacă nu se reuşeşte cred că UDMR nu poate să meargă mai departe", a mai spus liderul UDMR.
Marko a susţinut că "mingea este în terenul partenerilor de guvernare" şi că nu le poate da el soluţii, dar aceştia trebuie să găsească metode constituţionale pentru ca Legea educaţiei să fie adoptată în următoarele zile. Ulterior, el a precizat că se aşteaptă ca acest lucru să se întâmple săptămâna viitoare.
Marko a spus că Legea educaţiei face parte dintr-un pachet mai mare de măsuri care sunt necesare şi trebuie adoptate de Guvern, care se referă atât la depăşirea crizei economice, cât şi la obţinerea unor drepturi pentru minorităţi.
El a argumentat că în cazul în care Legea educaţiei nu va fi deblocată, nu se va putea proba soliditatea coaliţiei care să asigure şi adoptarea celorlalte măsuri absolut necesare.
"Coaliţia trebuie să analizeze activitatea guvernamentală şi trebuie să definească priorităţile perioadei viitoare. În continuare noi ne putem asuma participarea la guvernare numai dacă va exista garanţia că majoritatea parlamentară va funcţiona. Fără o astfel de majoritate nici adoptarea bugetului pe anul 2011, nici luarea altor măsuri importante nu sunt posibile", se precizează într-un comunciat al UDMR.
Consiliul Permanent al UDMR s-a întrunit, sâmbătă, la Târgu Mureş, pentru a analiza situaţia creată în urma deciziei Curţii Constituţionale privind asumarea răspunderii Guvernului pe Legea Educaţiei.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO