Sulfina Barbu: Preşedintele a adus argumente serioase în privinţa comasării alegerilor

Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că decizia de a renunţa la un an de mandat aparţine preşedintelui Traian Băsescu, arătând că şeful statului a adus argumente serioase în privinţa comasării alegerilor şi a necesităţii revizuirii Constituţiei.

Urmărește
3 afișări

"Duminică seară au fost discuţii referitoare la modificarea Constituţiei şi, în acest context, a venit şi ideea revenirii la mandatul de 4 ani pentru preşedinte. În rest, toate deciziile aparţin preşedintelui", a afimat Barbu, întrebată despre declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu că este dispus să renunţe la un an de mandat.

Sulfina Barbu a spus că ideea a fost ca alegerile să fie cuplate, să fie concomitent şi alegeri parlamentare şi prezidenţiale, pentru a "ieşi din ecuaţia alegerilor din doi în doi ani" pentru că se cheltuiesc foarte mulţi bani de la buget.

"Este o logică pe care am înţeles-o, cu argumente serioase, cu argumente înţelese şi de colegii mei", a mai spus Barbu.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, luni seară, în contextul discuţiilor despre o eventuală modificare a Constituţiei, că ar fi dispus să-i fie scurtat mandatul prezidenţial chiar şi cu un an dacă rezultatul ar fi scăderea numărului de alegeri, prea mare în acest moment, în opinia sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici