Sulfina Barbu promovează o iniţiativă legislativă ca 40% din candidaţii la legislative să fie femei

Deputatul PDL Sulfina Barbu a prezentat, joi, la o dezbatere, un proiect de lege iniţiat de ea privind introducerea obligativităţii pentru partidele politice de a propune în alegerile legislative minimum 40% femei din numărul de candidaţi.

Urmărește
9 afișări

Propunerea legislativă prevede obligativitatea ca proporţia să se regăsească în colegiile uninominale în care, pentru fiecare partid, rezultatele ultimelor trei scrutinuri demonstrează că există cel puţin 75% şanse ca mandatul de parlamentar să revină partidului respectiv.

Sulfina Barbu a propus ca, în cazul în care aceste condiţii nu vor fi îndeplinite de partidele politice, acestea să fie sancţionate cu pierderea subvenţiei anuale de la bugetul de stat.

Totodată, proiectul de lege prevede introducerea responsabilităţii pentru Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării de a urmări îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege şi de a elabora un aviz pentru fiecare partid competitor în alegerile legislative. De asemenea, sunt prevăzute sancţiuni, care ar urma să fie aplicate de Autoritatea Electorală Permanentă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici