Szili Katalin: Cred că relaţiile bilaterale dintre România şi Ungaria sunt foarte bune

Fostul preşedinte al Parlamentului ungar Szili Katalin consideră că relaţiile bilaterale dintre România şi Ungaria sunt foarte bune, precizând că, chiar dacă nu au mai fost organizate şedinţe comune de Guvern, personalităţile de rang înalt din cele două ţări se întâlnesc permanent.

Urmărește
23 afișări

Întrebată, vineri, la Târgu Mureş, despre faptul că de la instalarea noului Guvern ungar nu au mai fost organizate şedinţe comune ale Executivelor celor două state, Szili a explicat că Ungaria s-a concentrat pe pregătirea în vederea asigurării preşedinţiei Uniunii Europene, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ea a apreciat relaţiile dintre cele două ţări drept "foarte bune".

"Eu cred că relaţiile bilaterale dintre România şi Ungaria sunt foarte bune, în ce priveşte şi conducerile politice. Aceste şedinţe bilaterale (de Guvern - n.r.) nu numai cu România s-au practicat, ci cu toate ţările din jurul Ungariei. Ungaria a avut o temă foarte grea, de a se pregăti pentru preşedinţia UE, toate forţele trebuiau să se concentreze în acea direcţie şi şedinţele cu ţările vecine din acest motiv au suferit, nu s-au putut organiza", a spus Szili.

Szili a afirmat că, de altfel, relaţiile bilaterale la nivel înalt între diferite personalităţi sunt permanente, arătând că ea s-a întâlnit la Sfântu Gheorge cu Traian Băsescu la şedinţa unei fracţiuni din UDMR.

"Deci relaţiile sunt bune. Guvernul actual încă nu s-a întâlnit cu nicio ţară vecină, probabil după ce se va finaliza cu preşedinţia UE se va concentra şi la aceste relaţii bilaterale", a conchis Szili.

Szili Katalin a participat, la Târgu Mureş, la o lansare de carte a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş Virag Gyorgy, ocazie cu care s-a întâlnit şi cu mai multe persoane din administraţia publică şi din sfera afacerilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici