- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tanczos Barna: România nu va avea probleme în ceea ce priveşte depozitele de gaz
România nu va avea probleme în ceea ce priveşte depozitele de gaz. Are o situaţie „foarte stabilă”, iar evoluţia este „încurajatoare”, spune ministrul Mediului Tanczos Barna.
Reducerea cu 15% a consumului de gaz sau electricitate sau consumul de resurse în general s-ar putea realiza aproape în întregime dacă am fi mai atenţi şi dacă nu am avea risipă, a declarat Tanczos Barna la Antena 3.
„Cu siguranţă, indiferent dacă vorbim de electricitate sau de gaz, de lemnul de foc, cu un pic de atenţie, de conştientizare a importanţei reducerii consumului, putem ajunge la 5 - 10% (de reducere n.r.) fără nicio problemă. (...) În România nu vom avea probleme, are o situaţie foarte stabilă în ceea ce priveşte depozitele de gaz, evoluţia este încurajatoare, zi de zi sunt monitorizate cantităţile care se depozitează suplimentar”, a spus ministrul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
În ce priveşte folosirea cărbunelui, Tanczos a spus că nu este fericit deloc, ca ministru, că se ajunge într-o situaţie de genul acesta, „pentru că inclusiv Germania văd că a fost forţată să revină pe o traiectorie deja uitată şi începe să producă energie electrică în centrale bazate pe cărbune, însă nu există alternativă la energia regenerabilă. Aceste schimbări radicale de temperatură, aceste vârfuri de temperaturi foarte scăzute, de cantităţi de precipitaţii uriaşe într-un singur loc vin din aceste schimbări climatice care pot fi oprite doar dacă reducem emisiile de carbon, emisiile de gaze cu efect de seră. Altă soluţie nu există decât reducerea consumului de fosile şi producerea de energie din energie regenerabilă”.
Întrebat despre lemnul de foc, Tanczos a spus că nu crede că vor fi probleme: „este este practic ultima sursă fosilă care va fi eliminată pentru că este într-un fel regenerabilă”.
Sobele vor funcţiona în continuare în România, iar pe încălzirea pe lemne ţara se poate baza pe termen mediu şi lung, „dar trebuie să crească eficienţa folosirii acestei resurse, pentru că şi aici reducerea se poate face prin simpla tehnologizare”.
Comisia Europeană a propus un plan de reducere a cererii de gaze pentru a pregăti UE în eventualitatea întreruperilor aprovizionării cu gaz. Practic, Comisia a propus un nou instrument legislativ şi un plan european de reducere a cererii de gaze, pentru a reduce utilizarea gazelor în Europa cu 15 % până în primăvara următoare.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO