Tăriceanu a criticat declaraţiile pe surse privind numirea lui Comănescu

Preşedintele PNL, premierul Călin Popescu Tăriceanu, le-a reproşat membrilor BPC, luni, faptul că dau "declaraţii nerealiste pe surse" cu privire la nominalizarea noului ministru de Externe şi le-a cerut să înceteze această practică, dar nu le-a spus pe cine va propune pentru această funcţie.

Urmărește
22 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu a criticat declaraţiile pe surse privind numirea lui Comănescu

Tăriceanu a criticat declaraţiile pe surse privind numirea lui Comănescu

De asemenea, la cererea premierului, pe ordinea de zi a Biroului Politic Central al PNL nu s-a aflat discutarea unei propuneri pentru funcţia de ministru de Externe şi validarea acesteia.

Surse din PNL au declarat, pentru MEDIAFAX, că Tăriceanu le-a cerut membrilor BPC să nu mai facă declaraţii pe surse, în presă, pe subiectul preluării portofoliului Externelor, spunându-le că desemnarea persoanei care conduce MAE este atribuţia sa.

"Vă apucaţi voi să daţi tot felul de declaraţii pe surse care nu au legătură cu realitatea şi dăm impresia că nu avem oameni", le-ar fi spus Tăriceanu membrilor BPC.

El s-a referit şi la declaraţia dată la scurt timp de la începerea şedinţei de luni de către ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, care a anunţat că premierul va asigura "o formulă de interimat" pentru această săptămână la MAE.

Conform surselor citate, preşedintele PNL a adresat acest reproş şi liberalilor care au vehiculat şi au lansat în presă anumite nume drept potenţiali pretendenţi pentru şefia diplomaţiei.

Aceleaşi surse mai susţin că premierul le-a spus membrilor BPC că noul ministru de Externe nu se află printre nominalizările apărute în presă, dar nu le-a spus pe cine vizează pentru şefia MAE.

În plus, sursele citate au menţionat că, la cererea lui Tăriceanu, subiectul nominalizării şi validării unui candidat pentru MAE nu a fost introdus pe ordinea de zi a BPC de luni.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a trimis, luni, preşedintelui Traian Băsescu propunerea de numire a lui Lazăr Comănescu, fost ambasador al României la UE, la conducerea MAE, post rămas vacant în urma demisiei lui Adrian Cioroianu.

La scurt timp, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de numire la conducerea Ministerului de Externe a lui Lazăr Comănescu şi a trimis decretul la Monitorul Oficial.

Adrian Cioroianu a anunţat, vineri seară, că şi-a prezentat demisia de onoare din funcţia de ministru de Externe, ca urmare a cazului lui Claudiu Crulic, românul care a fost arestat în Polonia la 10 octombrie 2007 şi a decedat la 18 ianuarie 2008, după ce autorităţile poloneze l-au eliberat din închisoare, în scopul internării într-un spital, condiţia sa fizică fiind precară din cauza grevei foamei. Mandatul lui Cioroianu a durat un an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici