Tăriceanu acuză o ziaristă de la TVR de "atitudine polemică agresivă"

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a acuzat, miercuri, într-o conferinţă de presă, o ziaristă de la TVR, de "atitudine polemică agresivă", el apreciind că jurnaliştii trebuie să aibă o atitudine echilibrată şi echidistantă, spre deosebire de omul politic, care are dreptul să fie partizan.

2 afișări

Reacţia lui Tăriceanu a venit ca urmare a întrebărilor adresate în mod susţinut de jurnalista respectivă pe tema intervenţiei militare în Libia şi a deciziei CSAT de a trimite o fregată în Marea Mediterană, întrebări care vizau poziţia USL, poziţia României, precum şi informaţiile care au stat la baza acestor poziţii.

"Ştiţi ce surpriză am, domnişoară? Am o supriză neplăcută, pentru că am oarecare experienţă, am lucrat cu presa şi am lucrat în presă. În mod normal, un ziarist care îşi face meseria nu cred că este de obligaţia lui sau de datoria lui să facă polemică cu cei cu care are relaţia profesioanală, jurnalistică. Eu cred că dumneavostră - sigur, puteţi să puneţi orice întrebare, puteţi să consemnaţi, dacă vreţi, răspunsurile - dar nu cred că atitudinea polemică agresivă pe care văd că o aveţi face parte din profilul deontologic al ziaristului", i s-a adresat Tăriceanu.

"Vă spun că rămân puţin surprins. În general, cred că ziariştii trebuie să aibă o atitudine echilibrată şi echidistantă. Eu am dreptul să am o atitudine partizană, ca om politic", a adăugat Tăriceanu.

Ziarista i-a replicat că nu ştie la ce se referă.

"Eu cred că înţelegeţi foarte bine", i-a replicat Tăriceanu, după care ziarista nu a mai adresat întrebări.

După conferinţa de presă, Tăriceanu s-a îndreptat către ziarista de la TVR, cei doi purtând o conversaţie pe această temă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici