Tăriceanu: Adoptarea declaraţiei care să sancţioneze derapajele liderilor maghiari e necesară

Liderul deputaţilor liberali, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că adoptarea de către Parlament a unei declaraţii care să sancţioneze derapajele politice ale unor lideri din Ungaria este un demers necesar, el insistând asupra unui consens politic.

Urmărește
4 afișări

"Iniţiativa de adoptare a unei declaraţii a Parlamentului care să sancţioneze aceste derapaje politice ale unor lideri din Ungaria mi se pare un demers necesar, în absenţa oricăror alte reacţii din partea Guvernului, a primului-ministru, a ministrului de Externe sau a preşedintelui - toţi cu atribuţii în domeniul relaţiilor externe. Este evident că Parlamertul a rămas în acest moment singura instituţie capabilă să adopte o atitudine articulată pe acest subiect", a spus Tăriceanu.

El a menţionat că a constatat existenţa unor declaraţii, pe care le-a catalogat "cel puţin nepotrivite" şi "deplasate", ale unor oficiali maghiari, care înceară să obţină capital politic în Ungaria.

Potrivit lui Tăriceanu, importanţa subictului necesită o discuţie mai amplă, care să implice participarea tutoror părţilor politice.

"Trebuie un consens natural între toate forţele politice. Nu cred că o astfel de declaraţie trebuie să fie luată sub imperiul emoţiilor, ci sub imperiul raţiunii şi al experienţei politice, sub forma unor discuţii care să aibă loc imediat ce votul asupra moţiunii de cenzură se încheie", a spus Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici