Tăriceanu: Am convenit ca măsuri din Codul Fiscal să fie devansate, după ce vom avea datele necesare

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, miercuri, că a convenit, la nivelul coaliţiei, ca de îndată ce vor avea datele necesare să devanseze o serie de măsuri, precum reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%, afirmând că s-ar da "un impuls puternic" capitalului românesc.

Urmărește
276 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Am convenit ca măsuri din Codul Fiscal să fie devansate, după ce vom avea datele necesare

Călin Popescu Tăriceanu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Am convenit, într-adevăr, şi am discutat acest lucru şi în cadrul coaliţiei şi cu primul ministru ca de îndată ce datele pe anul 2015 vor fi consolidate şi vom avea şi cifrele de creştere economică pe primul şi al doilea trimestru din anul viitor, să putem devansa o serie de măsuri cum ar fi, de exemplu, reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%. Mai ales că introducerea acestei măsuri de la 1 ianuarie 2016, nu va avea efecte decât în anul următor, adică 2017, nu va afecta sub nicio formă deficitul bugetar pe anul viitor, care şi aşa este la un nivel foarte mic", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, la finalul şedinţei BP ALDE.

Tăriceanu a mai afirmat că economia românească are nevoie de un impuls puternic pentru a-şi conolida ritmul de creştere economică, iar un ritm de 1,5 - 2%, cât au ţările europene cu economii puternice, nu va face posibilă recuperarea declajului economic.

"România are nevoie ca de aer de un ritm de creştere peste media europeană, între 4-5% ritm de creştere anual. Fără un impuls puternic acest ritm nu se poate realiza, pe lângă scăderea TVA, noi am pledat pentru o serie de măsuri de relaxare fiscală", a mai spus Tăriceanu.

Copreşedintele ALDE a mai afirmat că nivelul deficitului bugetar este insuficient, afirmând că România nevoie de bani care să fie folosiţi, cu precădere sau aproape în exclusivitate, în investiţii de infrastructură.

"Vreau să vă spun că aceste demersuri trebuie făcute la nivelul întregii clase politice, să ne asumăm un proiect naţional ambiţios, de anvergură care să poată să transforme economia României într-o economie performantă", a spus Tăriceanu, afirmând că în prezent capital românesc este "foarte slab".

Tăriceanu a precizat, în acest context, că Ungaria are cel puţin două companii de anvergură regională, Banca OTP sau compania petrolieră MOL.

"În România, în clasamentul primelor 100 de firme, nu figurează decât trei firme cu capital românesc. Lucru acesta vorbeşte de la sine despre faptul că avem un capital românesc foarte slab şi măsura la care m-am referit de reducere a impozitului pe dividende va constitui un impuls puternic pentru refacerea şi consolidarea capitalului românesc", a conchis Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici