- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (10.09.2019, 18:25)
- Ana Petrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tăriceanu anunţă că va sesiza CCR privind alegerea lui Meleşcanu la şefia Senatului: Acest lucru nu va rămâne fără urmări
Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că modul în care a fost ales Teodor Meleşcanu la şefia Senatului încalcă regulamentul de funcţionare a forului legislativ, fapt pentru care intenţionează să sesizeze Curtea Constituţională în acest sens.
Urmărește
1763 afișări
Tăriceanu anunţă că va sesiza CCR privind alegerea lui Meleşcanu la şefia Senatului
„Constatăm, cei din grupul ALDE că această alegere s-a făcut cu încălcarea Regulamentului Senatului. Acest lucru nu va rămâne fără urmări. Vom face sesizare la CCR”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, în plen, după ce a fost ales Teodor Meleşcanu la şefia Senatului.
Acesta a invocat un alt articol din Regulament potrivit căruia componenţa Biroului permanent este aleasă după desemnarea preşedintelui Senatului, fapt pentru care i-a invitat pe colegii senatori să voteze, în plenul de miercuri propunerile Biroului prmanent.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
„Prevederile articolului 25 alineatul 1 care spune clar că propunerile pentru configuraţia Biroului permanent se propun după alegerea şefiei Senatului. Ca atare vă invit să votăm mâine şi să facem propunerile pentru a da votul pentru structura Biroului permanent”, a conchis Tăriceanu.
Liderul senatorilor ALDE Călin Popescu Tăriceanu a spus anterior că, regulamentul prevede ca fiecare grup parlamentar să propună o persoană pentru şefia Senatului, neputând fi două propuneri de la acelaşi grup, cum a fost senatorul ALDE Teodor Meleşcanu şi senatorul ALDE Ion Popa.
Regulamentul Senatului prevede la articolul 23 următoarele: „(1) Preşedintele Senatului este ales, prin vot secret, cu buletine de vot pe care sunt înscrise, în ordinea descrescătoare a mărimii grupului parlamentar, numele şi prenumele tuturor candidaţilor propuşi de liderii grupurilor parlamentare. Fiecare grup parlamentar poate face o singură propunere.
(2) Este declarat ales preşedinte al Senatului candidatul care a întrunit, la primul tur de scrutin, votul majorităţii senatorilor prezenţi.
(3) Dacă niciun candidat nu a întrunit numărul de voturi necesar se organizează noi tururi de scrutin, la care participă primii 2 candidaţi care au obţinut cel mai mare număr de voturi sau, după caz, toţi candidaţii care s-au clasat pe primul loc, la egalitate de voturi, ori primul clasat şi toţi candidaţii care s-au clasat pe locul al doilea, cu un număr egal de voturi. Este declarat ales preşedinte al Senatului candidatul care a obţinut votul majorităţii senatorilor prezenţi.
(4) Constatarea rezultatelor votului şi întocmirea procesului-verbal se fac de către o comisie constituită din câte un reprezentant al fiecărui grup parlamentar”.
Senatorul ALDE Teodor Meleşcanu, propus de PSD, a fost ales preşedinte al Senatului, obţinând în turul al doilea, cu 73 de voturi. Alina Gorghiu a avut 59 de voturi pentru, iar două voturi au fost nule.
Odată cu ieşirea ALDE de la guvernare, Tăriceanu a demisionat din funcţia de preşedinte al Senatului, în prima zi a sesiunii parlamentare de toamnă.
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Preşedintele ales al Comisiei Europene trasează priorităţile mandatului Rovanei Plumb de comisar UE pe transporturi
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe