- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (20.11.2012, 16:05)
- Andi Manciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tăriceanu: Atitudinile de "ţâfnă şi arţag" faţă de liderii UE ne aduc într-o poziţie de ţară izolată
Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a susţinut, marţi, în plenul celor două Camere ale Parlamentului, că atitudinile de "ţâfnă şi arţag" faţă de liderii UE nu vor face decât ca România să ajungă în postura de ţară "izolată, marginalizată şi frustrată".
Urmărește
417 afișări
Tăriceanu: Atitudinile de "ţâfnă şi arţag" faţă de liderii UE ne aduc într-o poziţie de ţară izolată (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
"Cred că declaraţiile total neinspirate la adresa Uniuni Europene, a instituţiilor europene, a unor lideri europeni, au fost o greşeală care riscă să ne pună într-o postură de ţară izolată, marginalizată şi frustrată, de ţară care nu a înţeles mecanismele europene, n-a înţeles practicile şi conduita europeană. O poziţie puternică în acest domeniu se construieşte foarte greu, se construieşte în timp şi se construieşte cu eforturi şi nu cu eforturi de orice fel, eforturi mari, care presupun să nu existe în această atitudine nici ţâfnă, nici arţag, dar mai degrabă diplomaţie, conexiuni în lumea occidentală cu prieteni şi aliaţi puternici, cu prieteni şi aliaţi puternici statornici, demersurile să fie făcute cu calm, cu răbdare", a spus Tăriceanu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Liderul deputaţilor PNL a precizat că, "dacă vrem ca Europa să ne respecte, trebuie mai întâi să ne respectăm pe noi".
Totodată, el a criticat faptul că în momentul de faţă România se prezintă la negocierile de la Bruxelles cu o rată de absorţie de 10%, care sunt imputabile guvernelor Boc şi Ungureanu.
De asemenea, fostul premier a susţinut că este necesară introducerea unui nou mecanism în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene.
"Ar trebui să deschidem o dezbatere publică în legătură cu un nou mecanism care să funcţioneze pe viitorul exerciţiu bugetar, deci din 2014 până în 2020, a unui nou mecanism de absorbţie care să asigure transparenţă, eficienţă, o bună aliniere a stimulentelor personale cu interesul public în cazul funcţionarilor şi o clară responsabilizare a oficialilor care lucrează în domeniul absorţiei fondurilor europene", a susţinut Tăriceanu.
El a precizat că banii europeni sunt soluţia pentru "echilibrarea finanţelor publice româneşti", respectiv pentru acoperirea deficitului de cont curent, finanţarea deficitului bugetar fără creşterea datoriei publice, inclusiv în mod indirect susţinerea cursului valutar prin echilibrarea pieţei valutare.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe