Tăriceanu: Campania electorală e ca un meci de fotbal

Premierul Tăriceanu a fost singurul care s-a prezentat, vineri, la dezbaterea iniţiată de ASE, liderul PNL subliniind că ceilalţi doi lideri politici pe care îi provocase la o astfel de discuţie, Theodor Stolojan şi Mircea Geoană, au invocat drept scuză dezbaterile televizate de săptămâna viitoare.

Urmărește
16 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Campania electorală e ca un meci de fotbal

Tăriceanu: Campania electorală e ca un meci de fotbal (Imagine: Mediafax Foto)

Tăriceanu a arătat că ar fi dorit o dezbatere cu reprezentanţii celorlalte două partide importante, PSD şi PD-L, pe tema programului Guvernului de creştere economică şi că regretă faptul că reprezentanţii celor două partide nu au acceptat această invitaţie.

"Cred că ar fi fost foarte util să vedem o confruntare de idei sau de programe, pentru că, altfel, campania electorală o să rămână veşnic acelaşi lucru pe care l-am văzut de 20 ani încoace. Va fi ca un meci de futbol, la care unii doar stau în tribună şi aruncă cu petarde. Aşa seamănă şi campania electorală de la noi", a spus Tăriceanu.

Primul-ministru a arătat că adversarii săi politici au găsit diferite motive pentru a nu da curs invitaţiei, subliniind că săptămâna viitoarea vor avea loc astfel de dezbateri televizate. Tăriceanu a confirmat acest lucru, dar a arătat că respectivele dezbateri vor avea mai mult teme politice şi nu se vor putea concentra doar pe teme economice.

Liderul PNL, premierul Călin Popescu Tăriceanu, a transmis, joi, preşedintelui PSD, Mircea Geoană, şi prim-vicepreşedintelui PDL, Theodor Stolojan, o scrisoare prin care îi invita să participe vineri, 21 noiembrie, la o dezbatere televizată despre programele propuse românilor de către aceste partide.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, i-a răspuns printr-o scrisoare liderului PNL Călin Popescu Tăriceanu, transmiţându-i că este dispus să-i asculte "explicaţiile pentru guvernarea dezastruoasă", însă la Botoşani, unde are programate acţiuni electorale.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan i-a transmis, printr-o scrisoare deschisă, liderului PNL Călin Popescu Tăriceanu, că dezbaterea la care a fost invitat de acesta nu poate avea loc vineri şi că au fost deja convenite întâlniri pentru săptamâna viitoare, unde speră că premierul va fi prezent

În plus, Guvernul a emis, joi seara, un comunicat în care anunţă că premierul Călin Popescu Tăriceanu a răspuns pozitiv unei invitaţii primite din partea rectorului Academiei de Studii Economice la o dezbatere economică şi speră ca şi "ceilalţi doi lideri politici" să accepte invitaţia pentru vineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici