Tăriceanu: Cine acceptă planul PNL pentru creşterea economică poate fi partenerul nostru

Preşedintele PNL, premierul Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că negocierile politice privind formarea viitorului guvern nu au niciun rost până nu se află rezultatele alegerilor, menţionând totodată că partidul care acceptă planul liberal de măsuri economice va putea fi partenerul PNL.

Urmărește
20 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Cine acceptă planul PNL pentru creşterea economică poate fi partenerul nostru

Tăriceanu: Cine acceptă planul PNL pentru creşterea economică poate fi partenerul nostru

"În acest moment, cred că cel mai important pentru PNL va fi nu să discute poziţii sau partide, ci să spunem că avem un plan pentru creştera economică, pentru continuarea creşterii economice şi păstrarea locurilor de muncă, care este esenţial pentru perioada următoare. Cine e dispus să accepte acest plan şi să meargă alături PNL atunci sigur că va putea să fie partenerul nostru. Dar vă spun că nu are niciun rost, şi mă refer aici la negocierea politică, până nu aşteptăm rezultatul alegerilor", a susţinut Călin Popescu Tăriceanu, într-o emisiune electorală difuzată de postul naţional de televiziune.

El a explicat că trebuie aşteptate rezultatele alegerilor pentru că, în opinia sa, "obligaţia primară a unui partid politic este să respecte voinţa electoratului".

"Oamenii nu merg la vot să facă un simplu exerciţiu administrativ, să completeze o hârtie pe care să o pună în urnă, ci îşi exprimă voinţa şi preferinţa pentru partide, programe, oameni şi va trebui să ţinem cont de acest lucru", a spus liderul liberal, reamintind că ţinta PNL la alegeri este "să obţină cel mai bun rezultat" în această competiţie politică.

De asemenea, Tăriceanu a menţionat că în acest moment sondajele indică faptul că niciun partid nu va obţine majoritatea absolută şi că acest lucru nu îi împiedică pe liberali să fie foarte mobilizaţi. "Avem organizaţii în diferite judeţe şi oameni care sunt cu mult peste media partidului şi care vor funcţiona ca o forţă de tracţiune", a spus liderul PNL.

În ceea ce-i priveşte pe adversari, Tăriceanu s-a limitat la a spune că "nu e grea distincţia dintre dreapta şi stânga" şi că "80% din populaţie va răspunde fără ezitări că PNL e de dreapta".

Întrebat care este diferenţa între campania pentru votul uninominal şi cel de liste, Călin Popescu Tăriceanu a subliniat că este o diferenţă uriaşă, dar benefică românilor, având în vedere implicarea directă a candidaţilor.

"E uriaşă diferenţa. La toate campaniile parlamentare de până acum era un stereotip: mergeai prin judeţe, marea majoritate a candidaţilor erau necunoscuţi, nu făceau absolut nimic, lăsau echipa de campanie să se agite şi eventual liderii de la vârf. Acum te duci în judeţe, în fiecare colegiu... ce vezi? Candidatul, cu echipa proprie, se duce, face campanie din uşă în uşă, mitinguri, materiale personalizate, deci s-a schimbat într-adevăr modalitatea de adresare, de angrenare a oamenilor şi e în beneficiul cetăţenilor", a spus Tăriceanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici