Tăriceanu: Contestarea legii uninominalului arată dorinţa lui Băsescu pentru o dictatură de catifea

Decizia preşedintelui Traian Băsescu de a contesta la Curtea Constituţională legea votului uninominal pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament este regretabilă şi reflectă dorinţa şefului statului de a instaura în România o "dictatură de catifea", a declarat premierul Tăriceanu.

Urmărește
2 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Contestarea legii uninominalului arată dorinţa lui Băsescu pentru o dictatură de catifea

Tăriceanu: Contestarea legii uninominalului arată dorinţa lui Băsescu pentru o dictatură de catifea

El a arătat că depunerea unei contestaţii la Curtea Constituţională reprezintă "ultima pârghie" prin care preşedintele poate împiedica intrarea în vigoare a legii privind votul uninominal.

Tăriceanu a apreciat că şeful statului doreşte instaurarea, prin intermediul PD, a unui regim dictatorial.

Preşedintele Traian Băsescu a contestat, miercuri, la Curtea Constituţională, legea votului uninominal pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament.

Anunţul a fost făcut de şeful statului, într-o conferinţă de presă pentru promovarea a votului uninominal, susţinută la Timişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici