- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (30.10.2015, 14:30)
- Ana Maria Lazăr
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tăriceanu: Dacă deputaţii ALDE au votat împotriva arestării Elenei Udrea, nu am ce să le reproşez
Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, vineri, că nu ştie cum au votat deputaţii ALDE în cazul cererilor privind-o pe Elena Udrea, dar că nu are ce să le reproşeze dacă au votat împotriva arestării şi că subiectul nu a fost discutat la nivelul conducerii partidului anterior votului.
Urmărește
139 afișări
Tăriceanu: Dacă deputaţii ALDE au votat împotriva arestării Elenei Udrea, nu am ce să le reproşez (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
"Eu nu cred că e corect votul la vedere şi nu ştiu cum au votat parlamentarii ALDE. Înainte de a ne pronunţa la adresa lor, trebuie să ţinem cont că votul e secret. (...) E foarte greu de arătat cu degetul către cineva, către noi, atâta vreme cât votul e secret. Dacă au votat împotriva arestării, nu am ce să le reproşez", a declarat Tăriceanu, pentru MEDIAFAX.
Copreşedintele ALDE a mai spus că subiectul nu a fost discutat la nivelul conducerii partidului anterior votului de la Camera Deputaţilor şi că poziţia unor deputaţi nu reflectă poziţia partidului, cum este cazul deputatului Steluţa Cătăniciu (ALDE), care a susţinut votarea separată a celor două cereri venite din partea Ministerului Justiţiei, de reţinere şi arestare preventivă a Elenei Udrea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rezultatele din șapte state swing vor decide Președintele SUA. Republicanii susțin că Trump va lua Pennsylvania, care are cele mai multe voturi electorale
-
Autorităţile au emis mesaj Ro-Alert după ce vagoane încărcate cu benzină au deraiat
-
Benjamin Netanyahu îl demite pe ministrul Apărării, Yoav Gallant
-
Primele ciocniri între forţele armate ucrainene şi soldaţii nord-coreeni - confirmate de ministrul ucrainean al Apărării
"Acest subiect nu s-a discutat în niciun fel în conducerea ALDE, dar nu cred că au propus ei. Poziţiţa doamnei Cătăniciu nu este reflectarea unei poziţii a partidului, a ALDE. Noi nu am discutat cazul acesta ca să luăm o decizie unitară la nivelul partidului, fiecare dintre parlamentari a votat după considerentele proprii", a precizat Călin Popescu-Tăriceanu.
"Atât eu personal, cât şi colegii mei ne-am raportat întotdeauna şi într-o manieră clară şi lipsită de echivoc cu aceste solicitări de arestare preventivă venite din partea Parchetului, ne-am opus acestei practici, cu excepţia cazurilor când vorbim de flagrant sau acte de violenţă, care pot să justifice arestarea preventivă. În pofida faptului că doamna Udrea este adversarul nostru politic şi eu personal am o impresie deloc bună despre ea, nu cred că aceste lucruri ar trebui să ne schimbe opţiunea bazată pe un principiu pe care l-am susţinut până acum", a mai spus Tăriceanu.
"Îmi permit să ridic o întrebare în spaţiul public, faptele pentru care doamna Udrea este acuzată în momentul de faţă sunt vechi de şapte-opt ani, de când doamna era consilieră a preşedintelui şi de când era apropiata colaboratoare a lui, cea mai apropiată, după cum ştim, şi nimeni nu s-a atins de ea. Faptele astea sunt cunoscute de atunci, am convingerea că serviciile ştiau despre aceste lucruri atunci, probabil că aceste informaţii, le-au dat şi la procuratură. Întreb de ce nu s-a întâmplat nimic decât după ce Băsescu nu mai e preşedinte, asta e întrebarea pe care mi-o pun. Adică exista o anumită protecţie a celor care erau atunci în funcţie şi în preajma preşedintelui, pentru că atunci ar fi foarte grav, ar însemna că vorbim de o justiţie selectivă", a precizat copreşedintele ALDE.
Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, vineri, referitor la votul din Cameră în cazul Elenei Udrea, că a fost "o acţiune organizată de PDL", la care s-au "mai găsit aliaţi", el susţinând că "cei de la PDL au votat în bloc împotriva solicitării justiţiei, cei de la UNPR la fel, se pare că şi cei de la ALDE".
La votul de miercuri în Camera Deputaţilor, cererea de încuviinţare a reţinerii Elenei Udrea a avut 123 de voturi "pentru" şi 119 "împotrivă", fiind admisă, în timp ce solicitarea privind arestarea preventivă a fost respinsă.
Iniţial, surse din Comisia de numărare a voturilor au anunţat că cererea privind încuviinţarea reţinerii Elenei Udrea a fost respinsă de Camera Deputaţilor. Ulterior, aceleaşi surse au precizat că s-a decis ca voturile să fie renumărate întrucât au fost cazuri în care unii parlamentari au introdus mai multe bile în aceeaşi urnă.
Rezultatul final a fost anunţat după două ore de discuţii şi numărare a voturilor.
Decizia de a vota separat solicitarea de reţinere şi de arestare preventivă a Elenei Udrea a fost luată de Biroul Permanent al Camerei, PSD-UNPR-ALDE insistând pentru introducerea acestei noi practici, în timp ce PNL a avut obiecţii, iar secretarul Camerei a avetizat că va exista confuzie la vot.
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Citește pe www.zf.ro: Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a descoperit la autopsia femeii care a murit în fața spitalului din Slatina. Rudele acuză medicii de malpraxis
CANCAN.RO
Aparatul de bucătărie pe care OBLIGATORIU trebuie să îl deconectați peste noapte pentru a evita un incendiu
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 21:33
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 986. Guvernatorul unei regiuni cheie din Rusia a demisionat / Zelenski: 11.000 de soldaţi nord-coreeeni se află deja în regiunea rusă Kursk / Serviciile secrete britanice: Regiunea Doneţk rămâne o prioritate pentru forţele ruse
-
astăzi, 21:29
LIVE UPDATE Alegeri prezidenţiale în SUA 2024: Votul care va decide viitorul SUA şi al lumii. Donald Trump vs Kamala Harris. Cum se desfăşoară votul şi care sunt statele decisive / S-au deschis primele secţii de votare de pe Coasta de Est