Tăriceanu: Desecretizarea protocoalelor trebuie făcută cât mai rapid. Poziţia preşedintelui Iohannis "este un fel de apă de ploaie"

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, la RTV, că desecretizarea protocoalelor trebuie făcută "cât mai rapid", afirmând că poziţia preşedintelui Klaus Iohannis este "apă de ploaie".

Urmărește
921 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Desecretizarea protocoalelor trebuie făcută cât mai rapid. Poziţia preşedintelui Iohannis "este un fel de apă de ploaie"

Tăriceanu: Desecretizarea protocoalelor trebuie făcută cât mai rapid. Poziţia preşedintelui Iohannis "este un fel de apă de ploaie"

"Ceea ce mi se pare mult mai important este luarea de atitudine a prim-ministrului şi a ministrului Justiţiei, şi cred că această atitudine pe care au exprimat-o este una foarte sănătoasă şi corectă din punct de vedere politic şi juridic şi cred că această desecretizare trebuie făcută cât mai rapid. Am văzut că ministrul Justiţiei s-a angajat să facă lucrul acesta, cred că şi ca urmare a declaraţiei făcută de prim-ministru (…)Vorbim aici nu numai de oameni politici, vorbim de oameni de afaceri, de persoane foarte cunoscute din mediul universitar, pentru că această practică a ascultării telefoanelor pe aşa-zise mandate de siguranţă naţională ştim că recent a fost sancţionată şi de decizia Curţii Constituţionale", a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la RTV.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că poziţia preşedintelui "este un fel de apă de ploaie".

Cât priveşte posibilităţile pe care le are ministrul Justiţiei sau prim-ministrul pentru a impune SRI desecretizarea acestor protocoale, Tăriceanu a afirmat că SRI nu este în subordinea CSAT.

"SRI-ul este o structură care funcţionează sub autorităţile române. Deci această cerere nu poate fi neglijată de SRI, dacă vine din partea prim-ministrului pentru a desecretiza aceste protocoale. Dar aceste protocoale au fost făcute de SRI şi DNA şi poate şi celelalte parchete. Ministerul Public funcţionează sub autoritatea ministrului Justiţiei şi ministrul Justiţiei, în calitatea pe care o are, este cel care poate să decidă desecretizarea acestor protocoale care s-au realizat la nivelul Ministerului Public. Nu cred că trebuie o poziţie comună a CSAT-ului, pentru că aceste lucruri nu sunt chestiuni care sunt de siguranţa naţională sub nicio formă. Ele au o altă componentă şi anume extinderea activităţilor SRI, în trecut, în câmpul Justiţiei, ceea ce este foarte grav", a spus preşedintele Senatului.

Tăriceanu a mai spus că nu se aşteaptă la vreo "reacţie sănătosă" din partea preşedintelui.

"Nu mă aştept din partea preşedintelui la vreo reacţie sănătoasă, el va încerca tot timpul să acopere aceste lucruri, dar acum nu cred că mai poate să o facă", a precizat Tăriceanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici