Tăriceanu, despre apelul ambasadelor UE: Am îndoieli că aceste comentarii sunt făcute în cunoştinţă de cauză/ Preşedintele, în loc să contribuie la netezirea asperităţilor, agravează situaţia

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat vineri că are îndoieli că reacţia ambasadelor are loc în cunoştinţă de cauză, după ce reprezentanţii ai şapte state la Bucureşti au trimis un comunicat comun prin care îşi exprimă îngrijorările faţă de modificările la legile justiţiei.

Urmărește
735 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, despre apelul ambasadelor UE: Am îndoieli că aceste comentarii sunt făcute în cunoştinţă de cauză/ Preşedintele, în loc să contribuie la netezirea asperităţilor, agravează situaţia

Tăriceanu, despre apelul ambasadelor UE: Am îndoieli că aceste comentarii sunt făcute în cunoştinţă de cauză

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat vineri că are îndoieli că reacţia ambasadelor are loc în cunoştinţă de cauză, după ce reprezentanţii ai şapte state la Bucureşti au trimis un comunicat comun prin care îşi exprimă îngrijorările faţă de modificările la legile justiţiei.

”Având în vedere că abia ieri (joi - n.r.) am încheiat votul la ultima lege, la 317, iar aceste legi nu au fost încă traduse, în aşa fel încât cineva din străinătate să poată să citească şi să se informeze corect, daţi-mi voie să-mi pun semne de întrebare asupra surselor de informare şi a corectitudinii informaţiilor pe baza cărora au făcut aceste aprecieri”, a declarat Tăriceanu.

El a vorbit despre o ”informare superficială”, din surse publice.

”În momentul de faţă am mari îndoieli că sunt făcute în cunoştiinţă de cauză şi nu sunt preluate mecanic diferite informaţii care au apărut în spaţiul public într-o dispută care în loc să fie strict pe legile Justiţiei, a devenit ultrapolitică între majoritate şi opoziţie. Dacă acestea sunt informaţiile preluate, probabil că aceste îngrijorări, din punctul lor de vedere ar fi justificate. Eu cred că nu sunt justificate, iar în momentul în care vor avea posibilitatea să citească textele de lege, să facă o analiză în adâncime, se vor lămuri”, a mai spus preşedintele Senatului.

Ambasadele Belgiei, Danemarcei, Finlandei, Franţei, Germaniei, Olandei şi Suediei solicită, într-un comunicat, ca factorii implicaţi în proiectul de reformă a justiţiei să evite orice acţiune care ar putea duce la slăbirea independenţei sistemului judiciar şi să ceară avizul Comisiei de la Veneţia.

"Facem apel la părţile implicate în proiectul de reformă a justiţiei să evite orice acţiune care ar putea duce la slăbirea independenţei sistemului judiciar şi a luptei împotriva corupţiei şi să ceară, fără întârziere, avizul necesar al Comisiei de la Veneţia, pentru a menţine astfel independenţa sistemului judiciar şi a păstra intact procesul de reformă în general. Avem încredere că toţi actorii politici implicaţi vor acorda atenţia cuvenită acestor preocupări legitime, în concordanţă cu angajamentul nostru european comun, şi vom fi în continuare gata să sprijinim România în eforturile ei de a reafirma acest angajament", se arată în comunicatul de presă.

Tăriceanu: Preşedintele, în loc să contribuie la netezirea asperităţilor, agravează situaţia

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, l-a acuzat, vineri, pe Klaus Iohannis că, în privinţa dezbaterii legilor Justiţiei, în loc să contribuie la ”domolirea disputelor care capătă accente grave de violenţă”, şeful statului acţionează invers şi ”accentuează această situaţie deplorabilă”.

”În România această fisură socială care a existat şi în timpul perioadei anterioare, a fostului preşedinte, a fost adâncită. Asistăm, în această perioadă, când am avut dezbaterile pe legile Justiţiei, am asistat practic la crearea unei falii extrem de adânci şi de periculoase în societate, în care evident ne punem întrebarea ce facem, cine contribuie la netezirea asperităţilor, la domolirea disputelor care capătă accente grave de radicalism, de violenţă. Preşedintele, în loc să încerce să joace acest rol, face exact invers. El alimentează, prin atitudinea, prin declaraţiile pe care le face, accentuează şi agravează această situaţie deplorabilă. Eu cred că trebuie să existe un preşedinte care să-i unească pe români, nu unul care să îi divizeze”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că românii vor înţelege, la un moment dat, ce trebuie să facă viitorul preşedinte al României şi care va fi alegerea corectă.

”Să lăsăm comportamentele acestea specific comuniste trecutului”, a mai spus Tăriceanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici