- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (29.10.2018, 16:21)
- Departamentul Politic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Tăriceanu, despre cererea de consultare a Comisiei de la Veneţia: Vom tranşa săptămâna viitoare
Călin Popescu Tăriceanu a declarat, că a avut o solicitare, în şedinţa de luni a Birourilor permanente reunite, din partea Alinei Gorghiu, ca Parlamentul să ceară asistenţa Comisiei de la Veneţia pentru modificarea legislaţiei în domeniul justiţiei, însă cererea va fi votată săptămâna viitoare.
Urmărește
195 afișări
"Am avut o solicitare din partea doamnei vicepreşedinte a Senatului, Gorghiu referitoare la asistenţă din partea Comisiei de la Veneţia pentru Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. Aici au fost puncte de vedere diferite. Eu am menţionat faptul că Parlamentul trebuie să îşi arate disponibilitatea de a colabora cu Comisia de la Veneţia, în timp ce pe Legile de reformă a Justiţiei avizul Comisie de la Veneţia este unul firesc, având în vedere că aceste legi au incidenţă cu legislaţia europeană", a afirmat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la finalul şedinţei Birourilor permanente reunite care a avut loc luni la Parlament.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Acesta a adăugat că în ceea ce priveşte modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, aceste lucruri sunt "strict de competenţă naţională".
"Pentru Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, pe baza subsidiarităţii, aceste legi sunt strict de competenţă naţională. Dar sigur că această solicitare a domnei Gorghiu a fost dezbătută. Am cerut din partea departamentelor de specialitate ale Camerei şi Senatului un punct de vedere şi am rugat grupurilor parlamentare să dezbată această chestiune şi săptămâna viitoare să o tranşăm", a completat Tăriceanu.
Pe 12 octombrie, CCR a decis că un număr de 64 de dispoziţii din legea de modificare a Codului de Procedură Penală sunt neconstituţionale, în timp ce 31 de dispoziţii pentru care s-au ridicat obiecţii sunt constituţionale, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.
De asemenea, într-o altă şedinţă a plenului CCR, judecătorii au constatat că un număr de 31 de dispoziţii din legea de modificare a Codului Penal sunt neconstituţionale, precum noile definiţii ale infracţiunilor de abuz în serviciu şi trafic de influenţă, dar şi anumite prevederi legate de omorul calificat şi mărturia mincinoasă.
Pe 19 octombrie, Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia) a transmis, în avizul aprobat de instituţie, o serie de recomandări în cazul amendamentelor la Codul de Procedură Penală şi la Codul Penal.
Astfel, în cazul Codului de procedură Penală, Comisia recomandă României "să revizuiască în totalitate amendamentele pentru a se asigura că reformele nu au impact negativ asupra funcţionării sistemului judiciar penal".
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe