- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (29.10.2018, 16:21)
- Departamentul Politic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Tăriceanu, despre cererea de consultare a Comisiei de la Veneţia: Vom tranşa săptămâna viitoare
Călin Popescu Tăriceanu a declarat, că a avut o solicitare, în şedinţa de luni a Birourilor permanente reunite, din partea Alinei Gorghiu, ca Parlamentul să ceară asistenţa Comisiei de la Veneţia pentru modificarea legislaţiei în domeniul justiţiei, însă cererea va fi votată săptămâna viitoare.
Urmărește
195 afișări
"Am avut o solicitare din partea doamnei vicepreşedinte a Senatului, Gorghiu referitoare la asistenţă din partea Comisiei de la Veneţia pentru Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. Aici au fost puncte de vedere diferite. Eu am menţionat faptul că Parlamentul trebuie să îşi arate disponibilitatea de a colabora cu Comisia de la Veneţia, în timp ce pe Legile de reformă a Justiţiei avizul Comisie de la Veneţia este unul firesc, având în vedere că aceste legi au incidenţă cu legislaţia europeană", a afirmat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la finalul şedinţei Birourilor permanente reunite care a avut loc luni la Parlament.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Acesta a adăugat că în ceea ce priveşte modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, aceste lucruri sunt "strict de competenţă naţională".
"Pentru Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, pe baza subsidiarităţii, aceste legi sunt strict de competenţă naţională. Dar sigur că această solicitare a domnei Gorghiu a fost dezbătută. Am cerut din partea departamentelor de specialitate ale Camerei şi Senatului un punct de vedere şi am rugat grupurilor parlamentare să dezbată această chestiune şi săptămâna viitoare să o tranşăm", a completat Tăriceanu.
Pe 12 octombrie, CCR a decis că un număr de 64 de dispoziţii din legea de modificare a Codului de Procedură Penală sunt neconstituţionale, în timp ce 31 de dispoziţii pentru care s-au ridicat obiecţii sunt constituţionale, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.
De asemenea, într-o altă şedinţă a plenului CCR, judecătorii au constatat că un număr de 31 de dispoziţii din legea de modificare a Codului Penal sunt neconstituţionale, precum noile definiţii ale infracţiunilor de abuz în serviciu şi trafic de influenţă, dar şi anumite prevederi legate de omorul calificat şi mărturia mincinoasă.
Pe 19 octombrie, Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia) a transmis, în avizul aprobat de instituţie, o serie de recomandări în cazul amendamentelor la Codul de Procedură Penală şi la Codul Penal.
Astfel, în cazul Codului de procedură Penală, Comisia recomandă României "să revizuiască în totalitate amendamentele pentru a se asigura că reformele nu au impact negativ asupra funcţionării sistemului judiciar penal".
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe