Video Tăriceanu, despre demisiile cerute: Cred că retragerea OUG 13 e o asumare implicită a unei abordări nefericite

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarant luni, că abrogarea OUG 13/2017 reprezintă o asumare implicită a unei abordări nefericite şi că parlamentarii nu pot fi cenzuraţi să iniţieze proiecte legislative.

Urmărește
1864 afișări

"Nu Parlamentul decide asupra mersului pe care-l efectuează, parcursul pe care-l efectuează un membru al guvernului. Eu cred că decizia guvernului de retragere a OUG 13/2017 este o asumare implicită a unei abordări nefericite. Pe de altă parte, mi-aş dori foarte mult ca o dată cu abrogarea ordonanţei să se poată reveni la masa dialogului, la calm, pentru că numai dezbaterea concretă poate să dea soluţia şi nu strada, din păcate, cu toată consideraţia pentru cei care doresc să-şi exprime în mod liber opiniile personale. Abrogarea ordonanţei a descâlcit ghemul", a declarat copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că legislaţia din domeniul Justiţiei are "numeroase puncte nevralgice în legislaţia privitoare la Justiţie".

"În egală măsură dreptul de iniţiativă legislativă îl are şi Guvernul şi Parlamentul. Dar aş vrea ca acest lucru să-l decidem după ce facem o dezbatere mai amplă. Cine depune proiectul e mai puţin important", a mai spus Tăriceanu, întrebat diind cine trebuie să depună un proiect de lege.

El a mai spus că este dreptul parlamentarilor să depună iniţiative legislative.

"Sunt în fiecare sesiune parlamentară zeci şi zeci de initiative legislative. Cred că acesta este rolul fundamental al Parlamentului, să ia în dezbatere propunerile legislative care pot să vină din partea diferitelor persoane care sunt parlamentari sau care au în spate propuneri pe care le-au primit de la organizaţii neguvernamentale sau din alte zone şi pe care parlamentarii respective le consider relevante de a fi promovate. După aceea, urmează dezbaterea în Parlament şi unele sunt aprobate şi altele nu sunt aprobate", a apreciat Tăriceanu.

El i-a acuzat pe unii dintre jurnalişti că ar fi purtătorii de cuvânt ai protestatarilor, în momentul în care a fost întrebat despre acuzaţiile venite din partea protestatarilor, respective că fondul problemei nu a fost rezolvat, iar prevederile din OUG 13/2017 se vor regăsi într-un proiect de lege.

"Sunteţi cumva delegat de cineva? Atunci vreau să vă rog ceva: sunteţi ziarist, puteţi să vorbiţi în nume propriu. Dacă aţi avea o delegaţie din partea unui grup, atunci nu aş avea nicio problemă. Eu am idee (despre ce se strigă în stradă – n.r.). Nu vă erijaţi în purtătorul de cuvânt al unora care nu v-au mandatat. (…) Nu puteţi dumneavostră să contestaţi dreptul unui parlamentar dacă vrea să depună un proiect de lege. Cred că depăşim orice discuţie rezonabilă… Eu vă spun care e cenzura şi dvs nu puteţi să cenzuraţi dreptul parlamentarilor de a iniţia proiecte de lege", a mai spus, nervos, preşedintele Senatului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici