Tăriceanu, despre moţiunea împotriva lui Oprea: Aşteptăm un punct de vedere al Comisiei juridice

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi, că a propus ca dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului de Interne Gabriel Oprea să aibă loc luni, ora 16:00, afirmând că decizia aparţine BP şi că aşteaptă punctul de vedere al Comisiei Juridice înainte de a se pronunţa.

Urmărește
335 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, despre moţiunea împotriva lui Oprea: Aşteptăm un punct de vedere al Comisiei juridice

Tăriceanu, despre moţiunea împotriva lui Oprea: Aşteptăm un punct de vedere al Comisiei juridice (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

"Am programat dezbaterea pentru luni, săptămâna viitoare, ora 16:00, dar, în prealabil, va intra în discuţia Biroului Permanent şi Biroul Permanent va decide", a declarat preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai afirmat că nu preşedintele Senatului decide daca moţiunea va fi supusă dezbaterii, adăugând că la rândul său are tot un vot, la fel ca restul membrilor Biroului Permanent.

Preşedintele Senatului a refuzat să se spună dacă moţiunea simplă depusă de PNL respectă prevederile legale, afirmând că aşteaptă punctul de vedere al Comisiei Juridice.

"Nu mă pronunţ, întâi o să vedem care este punctul de vedere al Comisiei juridice. Nu am stat să mă uit şi chiar dacă eu pot să fac o astfel de analiză, o fac pentru mine, punctul de vedere mi-l exprim în Biroul Permanent", a mai spus Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a invocat cazul moţiunii simple îndreptate împotriva Monicăi Macovei, când aceasta deţinea portofoliul Ministrului Justiţiei în Cabinetul său, precizând că la acea dată PNL a contestat la Curtea Constituţională moţiunea opoziţiei prin care se cerea demiterea ministrului, moţiune care a fost adoptată. CCR a admis contestaţia liberalilor. "Eu cred că trebuie să avem în vedere atât decizia CCR de atunci, cât şi cadrul legal Constituţional, în această privinţă", a precizat Tăriceanu.

Tăriceanu se referea la decizia CCR din 21 februarie 2007. La sesizarea PNL, Curtea Constituţională a decis atunci că prevederile regulamentului Senatului sunt constituţionale "în măsura în care adoptarea unei moţiuni simple de către Senat nu îl obligă pe primul-ministru să propună revocarea unui membru al Guvernului a cărui activitate a făcut obiectul moţiunii.

PNL a depus marţi, la Senat, moţiunea simplă intitulată "Gabriel Oprea, demis pentru sfidare, aroganţă, abuz şi dispreţ în exercitarea funcţiei publice", în care acuză "atitudinea sfidătoare faţă de opinia publică de care dă dovadă ministrul de Interne, Gabriel Oprea", afirmând că "declaraţiile publice făcute la presiunea străzii" au încurajat suspiciunile legate de muşamalizarea morţii poliţistului Bogdan Gigină.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici