- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (27.02.2019, 19:28)
- Maria Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tăriceanu, despre OUG pe justiţie: Nu cred că este oportun să amestecăm carierele magistraţilor
Călin Popescu Tăriceanu a declarat, referitor la OUG 7, că legile justiţiei nu trebuia modificate în ceea ce priveşte separarea carierelor magistraţilor, dar că se justifică emiterea unei astfel de ordonanţe, mai ales în ceea ce priveşte alegerea procurorilor care vor lucra în Parchetul European.
Urmărește
1463 afișări
Tăriceanu, despre OUG pe justiţie:Nu cred că este oportun să amestecăm carierele magistraţilor
„Astăzi (miercuri - nr.) chiar m-am văzut cu dl. preşedinte Kelemen Hunor. Şi am discutat despre OUG 114. De OUG 7 nu am discutat. În mod normal, orice ordonaţă care vine în dezbatere în Parlament poate să suporte modificări. Eu cred că nu există niciun text despre care să spunem că avem impresia că este perfect. În ceea ce priveşte ordonaţa 7 vă pot spune că punctul meu de vedere şi al colegilor mei este unul foarte clar. Ceea ce am stabilit pe dezbaterea pe legile justiţiei anul trecut şi anume separarea carierelor trebuie să rămână. Adică nu mi se pare oportun să revenim asupra acestei chestiuni şi am să vă spun şi de ce. Am aproape convingerea că un procuror cu o experineţă importantă odată ajuns judecător nu va putea, din considerente naturale spune, să schimbe complet maniera de abordare. Rolul procurorului şi rolul judecătorului sunt total diferite în justiţie. DIn acest motiv nu cred că este oportun să amestecăm aceste cariere. Trebuie să respectăm ce am făcut anul trecut şi să rămânem consecvenţi”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu fiind întrebat dacă a discutat cu liderul UDMR care a spus că OUG 7 ar trebui abrogată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
-
Avertismentul unor lideri europeni: NATO nu poate apăra Europa fără SUA în faţa Rusiei
Întrebat despre secţia de anchetare a maghistraţilor care să nu mai fie subordonată Procurorului General, liderul ALDE a punctat că trebuie să existe o independenţă în ceea ce priveşte modul în care funcţionaează procurorii.
„Nu ştiu dacă este independentă. Eu cred că şi celelalte secţii, DIICOT şi DNA, au o independenţă în cadrul Parchetului General. Nu ştiu care este probabil cea mai bună formulă. Eu cred că trebuie să existe o independenţă în ceea ce priveşte modul în care funcţionaează procurorii. Sigur, noi vorbim, în principal, însă de independenţa judecătorilor. Procurorii, conform COnstituţiei, lucrează sub autoritatea ministrului, dar sigur că ministrul nu poate să intervină în dosarele pe care ei le intrumentează. Şi acest lucru cred că trebuie să rămână exact aşa”, a argumentat liderul ALDE.
Mai mult, chestionat dacă se justifică emiterea OUG 7 pe legile justiţiei, Tăriceanu a răspuns pozitiv.
„Da, se justifica. Sunt anumite lucruri care ţin de desemnarea şi, în final, alegerea procurorilor care vor lucra în Parchetul General european. Sunt şi alte prevederi. Nu numai cele care au născut până la urmă controverse. Sunt şi foarte multe lucruri necesare” a punctat Tăriceanu.
De altfel, întrebat dacă este mulţumit de activitatea ministrului Justiţiei, liderul ALDE a spus că nu şi-a schimbat părerea despre Tudorel Toader.
„Nu fac eu, în primul rând, evaluarea miniştrilor. Acest lucru, după cum ştiţi, este rolul premierului. Părerea mea este că cei din Opoziţie trebuie să utilizeze toate armele pe care le au la dispoziţie (moţiune simplă pe Justiţie). Sunt sănătoşi să o facă. Părerea despre dl. ministru nu mi-am schimbat-o.” a conchis Tăriceanu.
Citește pe alephnews.ro: Armistițiul de Crăciun a reprezentat un moment istoric în timpul Primului Război Mondial. Cum s-a produs acest lucru
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Guvernul alocă ajutoare în valoare de 52 de milioane de euro pentru creşterea tomatelor şi usturoiului
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe