”. Final cu happy-end, am putea spune, pentru două personaje patetice. Procurorul prigonitor de disidenţi pleacă acasă decorat de societatea ”civilă” şi cu o pensie uriaşă, care îi va asigura o bătrâneţe relaxată. O relaxare pe care nu a avut-o şi nu o are niciun fost deţinut politic al statului comunist. Nu e suficient că au fost hăituiţi şi umiliţi pe vremuri, au ajuns să fie umiliţi şi azi. De data asta de presa aflată pe ştatele de plată ale statului-paralel, de vocile intelectualilor năimiţi prin pădurea Băneasa, de decoraţiile de mâna a patra aruncate de preşedinte la presiunile altora… Preşedintele pleacă şi el, în week-end, pentru Paşti, ca să se bucure de tihnă, alături de cei dragi, mulţumit că a ”rezolvat-o” cu bine”,
a scris pe Facebook Călin Popescu Tăriceanu.
El a apreciat că preşedintele Klaus Iohannis este ”complice al regimului îndreptat împotriva cetăţeanului”.
”Aţi rezolvat-o, dle preşedinte, dar aşa cum le rezolvaţi dvs pe toate: tardiv, superficial şi satisfăcător doar pentru cei din tabăra dvs. Prea târziu, dle preşedinte, niciun decret de decorare ori de pensionare nu va şterge imaginea cu care veţi rămâne în ochii noştri: aceea de complice al regimului îndreptat împotriva cetăţeanului. De ieri ori de azi!…”, a conchis Tăriceanu.
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de pensionare a procurorului general Augustin Lazăr, începând cu data de 27 aprilie, atunci când acestuia îi şi expiră mandatul la conducerea Parchetului, potrivit unui anunţ al Administraţiei Prezidenţiale.
„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 19 aprilie a.c., decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a domnului Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la data de 27 aprilie 2019 – pensionare”, se arată într-un anunţ al Administraţiei Prezidenţiale.
Augustin Lazăr a anunţat, miercuri seară, că şi-a depus cererea de pensionare, precizând totodată că mandatul său la conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) expiră pe 27 aprilie.