- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (10.11.2018, 07:25)
- Petriana Condrut
Video Tăriceanu, despre rezoluţia privind situaţia din România din Parlamentul European: Un eveniment mai degrabă formal. A dispărut partea cu protocoalele
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, în exclusivitate pentru MEDIAFAX, că votul pe rezoluţia privind situaţia din România de săptămâna viitoare, din Parlamentul European, este un gest mai degrabă formal, textul fiind negociat între grupurile politice.
Urmărește
2720 afișări
"Primul-ministru , din punctul meu de vedere, s-a prezentat foarte bine în Parlamentul European. Lucrurile sunt acum însă pe un făgăş pe care premierul nu poate să facă mare lucru. De ce? Pentru că deja am primit copia proiectului de rezoluţie, care a fost negociat între liderii de grupuri. Deci noi vom asista săptămâna viitoare la derularea unui moment mai degrabă formal. Lucrurile sunt practic aşezate pe o anumită direcţie având în vedere că textul a fost negociat între grupurile politice este de aşteptat ca o majoritate din Parlament să voteze în favoarea adoptării acelei rezoluţii. Numai că, pentru a lămuri lumea, acea rezoluţie nu este o rezoluţie care penalizează România. Nu, acolo sunt exprimate anumite puncte de vedere", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, pentru MEDIAFAX.
Preşedintele ALDE atrage atenţia asupra menţiunilor privind protocoalele secrete şi efectele lor, care au dispărut din rezoluţie.
"Pot să vă spun că, văzând textul, este foarte interesant că unul din punctele din această rezoluţie se referea în forma iniţială, de săptămâna trecută, la existenţa protocoalelor şi punea sub semnul întrebării legalitatea protocoalelor dintre serviciile de informaţii şi instituţii din justiţie. Ce s-a întâmplat între timp, în ultimele două zile? Acea referire a dispărut. Nu ştiu cine a intervenit, nu ştiu. A intervenit cineva din România ca să fie scoasă? Pe cine deranja acel lucru, care a fost sesizat de liderul grupului ALDE, Guy Verhofstadt, şi care în nenumărate rânduri a vorbit cu îngrijorare despre acest fenomen, care sigur că este fenomenul principal care afectează independent justiţiei din România", a mai spus Tăriceanu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Bolojan: Bugetarii din Senat vor da concursuri
-
Antonescu: Sunt conectat puţin (cu partidele), adică atât cât trebuie
-
Bolojan insistă pentru restructurare: „Nu putem continua risipa banilor publici"
În dezbaterea din Parlamentul European din luna octombrie, în care preşedintele Klaus Iohannis a prezentat viziunea ţării asupra viittorului UE, Guy Verhofstadt a declarat: „După 30 de ani, din nou sunt îngrijorat de ceea ce se întâmplă în România”, şi a invocat „aceste reforme dubioase care au subminat sistemul judiciar”,subminarea luptei anticorupţie dar şi „descoperirea protocoalelor secrete de care nu am auzit niciodată în altă ţară”.
În luna august a acestui an, Verhofstadt, transmitea că "este necesar să ne asigurăm că sunt oprite omnipotenţa şi manipulările efectuate de serviciile secrete. Este esenţial ca România să se menţină pe calea reformelor şi a politicilor progresive, mai ales în perspectiva mandatului Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene”.
Rezoluţia privind situaţia sistemului judiciar din România şi respectarea statului de drept va fi votată, în Parlamentul European, în data de 14 noiembrie.
Potrivit draftului rezoluţiei, intrat în posesia MEDIAFAX, Parlamentul European este profund îngrijorat cu privire la potenţialul de a submina independenţa sistemului judiciar.
Sursa menţionată vorbeşte şi despre faptul că "APCE solicită României să respingă noile proiecte de legi care impun ONG-urilor obligaţii suplimentare de raportare financiară, să le modifice în conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneţia şi cu OSCE / BIDDO şi să le supună unei largi consultări publice înainte de adoptare".
Citește pe alephnews.ro: Robert Fico a declarat că opoziția plănuiește o lovitură de stat similară cu revolta EuroMaidan din Ucraina. Ce a declarat Premierul slovac
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Anda Adam participă la Asia Express 2025! Cine e colegul vedetei în emisiunea de la Antena 1
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe