- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (10.11.2018, 07:25)
- Petriana Condrut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Tăriceanu, despre rezoluţia privind situaţia din România din Parlamentul European: Un eveniment mai degrabă formal. A dispărut partea cu protocoalele
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, în exclusivitate pentru MEDIAFAX, că votul pe rezoluţia privind situaţia din România de săptămâna viitoare, din Parlamentul European, este un gest mai degrabă formal, textul fiind negociat între grupurile politice.
Urmărește
2720 afișări
"Primul-ministru , din punctul meu de vedere, s-a prezentat foarte bine în Parlamentul European. Lucrurile sunt acum însă pe un făgăş pe care premierul nu poate să facă mare lucru. De ce? Pentru că deja am primit copia proiectului de rezoluţie, care a fost negociat între liderii de grupuri. Deci noi vom asista săptămâna viitoare la derularea unui moment mai degrabă formal. Lucrurile sunt practic aşezate pe o anumită direcţie având în vedere că textul a fost negociat între grupurile politice este de aşteptat ca o majoritate din Parlament să voteze în favoarea adoptării acelei rezoluţii. Numai că, pentru a lămuri lumea, acea rezoluţie nu este o rezoluţie care penalizează România. Nu, acolo sunt exprimate anumite puncte de vedere", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, pentru MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Adrian Sârbu: Ştii cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot şi cauţi Trump pe buletin. Cu Nicu şi Marcel rămâne cum am stabilit
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Preşedintele ALDE atrage atenţia asupra menţiunilor privind protocoalele secrete şi efectele lor, care au dispărut din rezoluţie.
"Pot să vă spun că, văzând textul, este foarte interesant că unul din punctele din această rezoluţie se referea în forma iniţială, de săptămâna trecută, la existenţa protocoalelor şi punea sub semnul întrebării legalitatea protocoalelor dintre serviciile de informaţii şi instituţii din justiţie. Ce s-a întâmplat între timp, în ultimele două zile? Acea referire a dispărut. Nu ştiu cine a intervenit, nu ştiu. A intervenit cineva din România ca să fie scoasă? Pe cine deranja acel lucru, care a fost sesizat de liderul grupului ALDE, Guy Verhofstadt, şi care în nenumărate rânduri a vorbit cu îngrijorare despre acest fenomen, care sigur că este fenomenul principal care afectează independent justiţiei din România", a mai spus Tăriceanu.
În dezbaterea din Parlamentul European din luna octombrie, în care preşedintele Klaus Iohannis a prezentat viziunea ţării asupra viittorului UE, Guy Verhofstadt a declarat: „După 30 de ani, din nou sunt îngrijorat de ceea ce se întâmplă în România”, şi a invocat „aceste reforme dubioase care au subminat sistemul judiciar”,subminarea luptei anticorupţie dar şi „descoperirea protocoalelor secrete de care nu am auzit niciodată în altă ţară”.
În luna august a acestui an, Verhofstadt, transmitea că "este necesar să ne asigurăm că sunt oprite omnipotenţa şi manipulările efectuate de serviciile secrete. Este esenţial ca România să se menţină pe calea reformelor şi a politicilor progresive, mai ales în perspectiva mandatului Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene”.
Rezoluţia privind situaţia sistemului judiciar din România şi respectarea statului de drept va fi votată, în Parlamentul European, în data de 14 noiembrie.
Potrivit draftului rezoluţiei, intrat în posesia MEDIAFAX, Parlamentul European este profund îngrijorat cu privire la potenţialul de a submina independenţa sistemului judiciar.
Sursa menţionată vorbeşte şi despre faptul că "APCE solicită României să respingă noile proiecte de legi care impun ONG-urilor obligaţii suplimentare de raportare financiară, să le modifice în conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneţia şi cu OSCE / BIDDO şi să le supună unei largi consultări publice înainte de adoptare".
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe