„Funcţia de preşedinte al Senatului nu este neapărat una politică, dacă se constituie o nouă majoritate care doreşte să facă o nominalizare în funcţia de preşedinte al Senatului să fiţi convinşi că nu mă cramponez de această funcţie”, a declarat Tăriceanu, întrebat dacă intenţionează să demisioneze de la conducerea Senatului, în condiţiile în care formaţiunea sa, ALDE, a anunţat că va vota împotriva Cabinetului Cioloş, susţinut de foştii săi parteneri de coaliţie de la PSD.
El a mai susţinut că dacă ar fi dorit să-şi securizeze funcţia de preşedinte al Senatului, nu ar fi decis luni să voteze împotriva Cabinetului Cioloş. „De altfel, subliniez, că dacă aş fi vrut să fac calcule meschine, politicianiste, care să aibă în vedere, în primul rând, prezervarea funcţiei de preşedinte al Senatului probabil că astăzi aş fi luat o decizie diferită”, a comentat el.
Potrivit regulamentului Senatului, preşedintele acestui for poate fi revocat la cererea a jumătate plus unu din numărul total al senatorilor. Propunerea de revocare se depune la Biroul permanent care analizează, în prima sa şedinţă.