- Home
- Politic
- BUCUEREŞTI, (24.11.2015, 18:25)
- Ana Maria Lazăr
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tăriceanu, despre votul în cazul Şova: Nu e normal să ne jucăm cu libertatea oamenilor
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marţi, despre raportul favorabil votat de Comisia juridică a Senatului în cazul senatorului Dan Şova, că modalitatea de lucru a membrilor comisiei pune semne de întrebare, mai ales atunci când este vorba de libertatea oamenilor.
Urmărește
1159 afișări
Tăriceanu, despre votul în cazul Şova: Nu e normal să ne jucăm cu libertatea oamenilor (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)
"N-am ştiut că avem un geniu la preşedinţia Comisiei juridice de la Senat, care este capabil în câteva ore să parcurgă 3.000 de pagini de documente şi să ia şi o hotărâre împreună cu membrii comisiei, mai ales atunci când este vorba de libertatea oamenilor, indiferent cine sunt ei, oameni simpli sau parlamentari. Cred că nu e normal să ne jucăm cu libertatea acestora", a declarat preşedintele Senatului.
Călin Popescu Tăriceanu a mai spus că modalitatea de lucru a comisiei îi pune semne de întrebare cu privire la seriozitatea şi responsabilitatea acţiunilor unor parlamentari.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Adrian Sârbu: Ştii cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot şi cauţi Trump pe buletin. Cu Nicu şi Marcel rămâne cum am stabilit
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
"Pe mine, această modalitate de lucru în comisie nu face decât, încă o dată, să îmi pună mari semne de întrebare cu privire la seriozitatea şi responsabilitatea cu care unii dintre parlamentari îşi îndeplinesc atribuţiile. De aici, nu trebuie să ne mire imaginea proastă pe care Parlamentul o creează adesea în percepţia publică", a mai spus Tăricenu.
Cererea privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova a primit, marţi, raport favorabil la Comisia juridică a Senatului, cu cinci voturi "pentru", două voturi "împotrivă" şi trei abţineri.
Dan Şova a fost audiat, în Comisia juridică, după ce şi-a studiat dosarul timp de 4 ore, împreună cu avocatul său, Aurel Ciobanu.
Dosarul deschis luni la Comisia juridică are aproximativ 3.000 de pagini, fiind cuprins în şapte volume.
Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Cătălin Boboc, preciza, luni, că marţi va fi întocmit raportul Comisiei juridice şi înaintat Biroului Permanent, care urmează apoi să decidă ca votul să aibă loc la următoarea şedinţă de plen.
Potrivit procurorilor, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Şova ar fi pretins sume de bani şi ar fi primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă directorul general al centralei de energie termică (CET) Govora SA, Mihai Bălan, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro pe lună.
Dan Şova este acuzat şi în Dosarul Turceni-Rovinari, în care a fost trimis în judecată alături de fostul premier Victor Ponta.
În acest dosar, în 25 martie, Senatul a respins cererea DNA privind reţinerea şi arestarea preventivă a lui Şova, care a primit 79 de voturi "pentru" şi 67 "împotrivă", senatorii, în fruntea cu Călin Popescu Tăriceanu, susţinând însă că, potrivit regulamentului, nu au fost întrunite condiţiile legale pentru aprobare. Decizia a fost luată deşi Constituţia prevede că hotărârile Parlamentului, implicit cele referitoare la încuviinţarea cererilor justiţiei, se adoptă cu votul majorităţii senatorilor prezenţi.
Votul a fost contestat la Curtea Constituţională de către PNL şi a fost reluat în 2 iunie, când plenul a respins, din nou, cererea DNA. Între timp, regulamentul Senatului a fost pus în acord cu prevederile Constituţiei.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe