Tăriceanu face apel la senatori să nu voteze modificările la Legea CNSAS

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut un apel către senatori să voteze împotriva modificărilor aduse la Legea CNSAS, menţionând că nu există informatori fără intenţie, iar politicienii care au colaborat cu fosta Securitate nu ar trebui să primească un certificat de bună purtare.

Urmărește
39 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu face apel la senatori să nu voteze modificările la Legea CNSAS

Tăriceanu face apel la senatori să nu voteze modificările la Legea CNSAS (Imagine: Mediafax Foto)

"Există în acest moment un risc major ca politicieni cum este Mona Muscă, care au colaborat cu Securitatea, să primească astfel un certificat de bună purtare. Profit de acest moment, pentru a face un apel la senatori în general să voteze împotriva modificărilor care i-ar transforma pe oamenii politici care au colaborat cu Securitate în informatori fără intenţie", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, vineri, la Conferinţa PNL Bucureşti.

El a menţionat că a urmărit "cu mare preocupare şi îngrijorare" dezbaterile din Comisia juridică a Senatului, referitoare la modificarea OUG de funcţionare a CNSAS.

Tăriceanu a declarat că această ordonanţă a fost promovată de PNL, "tocmai din dorinţa de a face o curăţenie morală în societatea românească".

Preşedintele PNL a subliniat că nu există informatori fără intenţie.

"Nu există nici informatori buni sau răi, nu există nici informatori fără intenţii. Lucrul acesta este ştiut de milioane de români care au trăit în perioada comunistă şi adevărul acesta trebuie clar văzut de Senat, inclusiv de senatorii liberali", a spus Tăriceanu.

Membrii Comisiei juridice au adoptat, marţi, un amendament la Legea privind accesul la propriul dosar, prin care au eliminat în totalitate posibilitatea ca preoţii să fie verificaţi de CNSAS, o altă modificare fiind eliminarea termenului de "asimilaţi ai colaboratorilor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici