Tăriceanu: Guvernul a reglementat deja problema returnării taxei auto

Guvernul a reglementat deja problema returnării taxei auto, prin ordonanţa de urgenţă care introduce taxa de poluare auto, a declarat, marţi, premierul Călin Popescu Tăriceanu, ca reacţie la decizia Senatului de a adopta un proiect de lege privind anularea taxei speciale pentru autoturisme.

Urmărește
45 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Guvernul a reglementat deja problema returnării taxei auto

Tăriceanu: Guvernul a reglementat deja problema returnării taxei auto (Imagine: Mediafax Foto)

"Ordonanţa de urgenţă privind taxa de poluare auto vorbeşte şi despre returnarea sumelor calculate de Ministerul Finanţelor. Guvernul a făcut astfel un pas, înainte de a-l face Senatul", a spus Tăriceanu, răspunzând unei întrebări a presei pe această temă.

Plenul Senatului a adoptat, marţi, un proiect de lege iniţiat de PDL care prevede anularea taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule şi restituirea sumelor încasate din această taxă auto, în termen de 90 de zile de la depunerea solicitării.

Propunerea legislativă privind modificarea Legii nr.571/2003, Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare a fost adoptată cu 45 de voturi "pentru", 6 voturi "împotrivă" şi o abţinere, în favoarea acestuia votând senatorii PSD, PC şi PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici