- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (08.09.2014, 12:59)
- Valentina Postelnicu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tăriceanu, întrebat dacă a discutat cu Ponta despre suspendare: Mă consult periodic cu premierul
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost întrebat, luni, dacă a discutat cu premierul Victor Ponta despre iniţierea demersului de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, el răspunzând că se consultă periodic cu premierul.
Urmărește
227 afișări
Calin Popescu Tariceanu si Victor Ponta (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)
”Cred că aţi remarcat declaraţia pe care a făcut-o premierul, care a spus că nu crede că parlamentarii PSD vor avea vreo reţinere să semneze cererea de suspendare”, a adăugat Tăriceanu.
Preşedintele Senatului a mai arătat că motivele pentru suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu sunt câteva elemente principale pe care se axează cererea de suspendare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
”În primul rând, m-am referit deja în public la atitudinea preşedintelui, care excede cadrul constituţional, materializată în numeroase rânduri prin susţinerea făţişă, evidentă a unor partide politice în campania electorală”, a declarat Tăriceanu, precizând că ”statutul preşedintelui îl obligă la imparţialitate”.
Călin Popescu Tăriceanu a mai precizat că un alt motiv de suspendare din funcţie este legat de faptul că Parlamentul a adoptat, la sfârşitul lunii iunie, o declaraţie prin care cerea demisia preşedintelui, urmare a gravelor atingeri aduse prestigiului funcţiei şi instituţiei prezidenţiale, prin scandalul în care era implicat fratele său, scandal de corupţie şi de trafic de influenţă.
Tăriceanu a mai declarat că săptămâna trecută a observat că preşedintele a intervenit instituţional, ”după cum a declarat şi public”, pe lângă preşedintele Comisiei Europene, intervenţie care a pus în pericol obţinerea de către România a unui post de comisar european.
”Atitudinea ostentativă şi de dispreţ total faţă de normele constituionale, atitudinea de dispreţ faţă de votul cetăţenilor de la referendumul din 2012, prin care preşedintele ne demonstrează că nu a reţinut nimic, nu a învăţat nimic din avertismentul care i-a fost atunci adresat, m-a făcut să întocmesc cererea de suspendare”, a mai declarat Tăriceanu.
Cererea de suspendare a preşedintelui României cuprinde trei elemente pentru care se doreşte demiterea lui Traian Băsescu, şi anume faptul că preşedintele s-a implicat în campania PMP, intervenţia directă la preşedintele Comisiei Europene, în cazul comisarului european şi raporturi instituţionale în forme necivilizate.
Premierul Victor Ponta a declarat, duminică, la Antena 3, că iniţiativa lui Călin Popescu Tăriceanu privind suspendarea şefului statului va fi discutată în PSD, menţionând că este vorba despre un demers serios şi precizând că orice zi fără Traian Băsescu reprezintă un rău mai puţin pentru ţară.
Preşedintele Traian Băsescu declara, vineri, răspunzând unei întrebări legate de un eventual demers pentru o nouă suspendare a sa din funcţie, că intră în campanie "şi nu o să le fie bine", el adăugând că în campanie are "capacitate uriaşă de revitalizare".
Traian Băsescu a fost întrebat, în conferinţa de presă susţinută la Newport, după summit-ul NATO, dacă îi este teamă de o nouă suspendare din funcţie. "Intru în campanie şi nu o să le fie bine, să ştiţi că în campanie am capacitate uriaşă de revitalizare", spunea şeful statului.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: ANALIZĂ: Referendumul pentru demiterea lui Băsescu simultan cu prezidenţialele, doar cu cvorum de 50%
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe