Tăriceanu: La câte gafe a făcut, Băsescu trebuia să o ţină numai într-o demisie

Premierul Călin Popescu Tăriceanu declară, într-un interviu acordat ziarului "Cotidianul", că între el şi preşedintele Traian Băsescu există o relaţie instituţională şi apreciază că România nu are nevoie de un preşedinte populist şi demagog, de o persoană conflictuală.

3 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: La câte gafe a făcut, Băsescu trebuia să o ţină numai într-o demisie

Tăriceanu: La câte gafe a făcut, Băsescu trebuia să o ţină numai într-o demisie

Întrebat dacă se consideră învingător sau învins în meciul cu Traian Băsescu, Tăriceanu precizează că, potrivit Constituţiei, ei acţionează pe două paliere diferite. Premierul menţionează că el conduce Executivul, iar rolul pe care Constituţia îl rezervă preşedintelui este unul diferit, de moderator, de echilibru între instituţii.

"Sigur, observăm cu toţii că preşedintele vrea să joace altceva decât îi dă Constituţia dreptul. De aici derivă permanent aceste imagini de meci între premier şi preşedinte. La acest lucru contribuie natura preşedintelui, care se hrăneşte din conflicte permanent şi de aceea le caută. În plus, are o problemă personală în ceea ce mă priveşte, pe care nu şi-o ascunde, dar care pe mine mă interesează foarte puţin. Eu sunt premier al României şi nu cred că trebuie să-l am ca preocupare pe Traian Băsescu", adaugă Tăriceanu.

El consideră, de altfel, că, la câte "gafe" a făcut, preşedintele Băsescu trebuia să o ţină numai într-o demisie. Premierul face această declaraţie în contextul în care vorbeşte despre "greşeala" ministrului de Externe, care a declarat că infractorii ar trebui trimişi în tabere în deşertul egiptean.

"Eu nu neg faptul că ministrul de Externe a făcut o greşeală, dar am salutat că el singur a sesizat asta şi a cerut scuze. Am văzut tot felul de apeluri, inclusiv preşedintele, care a spus că ar fi demisionat în locul lui Cioroianu. La câte gafe a făcut şi la câte declaraţii a dat, pentru care este şi condamnat, cred că preşedintele trebuia să o ţină de la începutul mandatului numai într-o demisie", afirmă primul-ministru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici