- Home
- Politic
- SINAIA, (16.02.2019, 19:38)
- Ana Petrescu
Tăriceanu: La Kovesi problema cea mai gravă a fost corupţia de putere
Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, sâmbătă la Sinaia, că cel mai grav lucru în cazul Laurei Codruţa Kovesi i se pare corupţia de putere şi felul în care a nesocotit principiile constituţionale şi de drept ale României.
Urmărește
1229 afișări
Tăriceanu: La Kovesi problema cea mai gravă a fost corupţia de putere
„Cred că Laura Codruţa Kovesi până la urmă nu este mai egală decât suntem toţi cetăţeni egali, cu aceleaşi drepturi şi obligaţii. Deci aşa cum s-a întâmplat şi în trecut, când au fost tot felul de persoane care au făcut obiectul unor anchete şi lumea a găsit firesc că acest lucru se întâmplă, România şi-a asumat, între multe alte lucruri, obiectivul de combatere a corupţiei. Au fost aduşi la procuratură şi trimişi în instanţă majoritatea celor acuzaţi de fapte de corupţie”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Sinaia.
Acesta a adăugat că o astfel de corupţie de putere este normal să ducă la abuz.
„Ce pot să vă spun în legătură cu doamna Kovesi. La dânsa, nu ştiu dacă cel mai grav este că am citit că ar fi primit o geantă sau mai multe, poşetă de femeie, la asta mă refer. Nu la asta mă refer. La doamna Kovesi problema cea mai gravă, pe care eu o consider, a fost corupţia de putere. Ştiţi, corupţie nu înseamnă numai că a luat comision de la unul sau a primit o bijuterie? E foarte grav, dar este la fel de gravă şi corupţia de putere. Corupţia de putere însemnând nesocotirea principiilor de drept şi constituţionale într-o ţară, nu numai în România, ci în general. Corupţia de putere sigur că duce la abuz, fără îndoială”, a completat Tăriceanu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
UE „regretă” majorarea taxelor vamale şi se pregăteşte să riposteze „ferm” dacă va fi vizată
-
Şeful NATO sugerează planuri „secrete” pentru negocierile de pace, care vor opri o nouă încercare a lui Putin de a cuceri Ucraina
-
Victor Ponta, deputat PSD, şi-a anunţat candidatura pentru alegerile prezidenţiale
Liderul ALDE a adăugat că şi în cazul fostei şefe a DNA este valabilă prezumţia de nevinovăţie şi trebuie să fie tratată aşa cum toţi cetăţenii au pretenţia într-o ţară în care există o domnie a legii.
„Eu cred că, aşa cum am pretins şi în trecut, toţi trebuie să se prevaleze şi să beneficieze de prezumţia de nevinovăţie, şi în cazul doamnei Kovesi este valabil acelaşi lucru. Trebuie să fie tratată aşa cum avem pretenţia să fie trataţi toţi cetăţenii într-o ţară în care funcţionează domnia legii”, a explicat preşedintele ALDE.
Referitor la candidatura Laurei Codruţa Kovesi la şefia Parchetului European, Tăriceanu a spus că este ceva în neregulă să te înscrii în competiţie în condiţiile în care a fost sancţionată de două ori de Curtea Constituţională.
„Eu, de principiu, am spus că întotdeauna am să fiu foarte bucuros şi mândru când un român, un reprezentant al României o să poată să ocupe o poziţie în ierarhia instituţiilor europene. Şi este un post important acesta. Dar având nişte lucruri peste care nu pot trece, mi se pare extrem de grav ca, din postura de procuror şef al DNA, să fii de două ori sancţionat de CCR, nu mai vorbesc de restul lucrurilor, care şi alea sunt foarte importante, şi să poţi să vizezi o astfel de poziţie, e ceva neregulă. E ceva în neregulă, nu cu statul de drept din România, ci, haideţi să spunem, mai mult percepţia şi raporturile politice care se creează mai departe. Dacă pentru ceilalţi parteneri europeni asta reprezintă o chestiune banală, minoră, e şi ăsta un lucru care trebuie înregistrat”, a conchis Călin Popescu Tăriceanu.
Laura Codruţa Kovesi s-a prezentat, vineri, la audierea de la Secţia pentru anchetarea magistraţilor, la ieşire anunţând că are calitatea de suspect şi că a recuzat doi magistraţi din secţie.
Ancheta este legată de declaraţiile lui Sebastian Ghiţă cu privire la aducerea în ţară a inculpatului Nicolae Popa din Jakarta. Kovesi a declarat, la ieşirea de la audieri că nu a avut o implicare directă în aducerea în ţară a acestuia.
Fostul procuror-şef al DNA se află pe lista scurtă a celor trei procurori care candidează pentru şefia Parchetului European. În acest context, ea urmează să fie audiată, la sfârşitul lunii februarie, în comisia LIBE a Parlamentului European, procesul de selecţie urmând a fi finalizat până la finele lunii martie.
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Citește și: Vicepreşedintele Senatului şi ministrul Muncii s-au înscris în cursa pentru organizaţia PSD Botoşani
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
BREAKING | Cauza morții afaceristei Monalisa Liuba. A cerut 2 proceduri în același timp. I s-a făcut anestezie generală și apoi…
CANCAN.RO
Meteorologii Accuweather anunță temperaturi de -6 grade și NINSORI viscolite în București. Pe ce dată vine iarna
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe