- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (11.03.2014, 14:21)
- Valentina Postelnicu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tăriceanu mărturiseşte că nu-i place biroul preluat de la Antonescu: "Clădirea avea un scop propagandistic extraordinar în perioada comunistă"
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a prezentat, marţi, ziariştilor, biroul pe care l-a preluat, mărturisind că nu îi place acest birou şi că are o problemă, ca inginer constructor, cu calitatea clădirii Parlamentului, care lasă de dorit, urmând să solicite să se facă reparaţii urgente.
Urmărește
572 afișări
Calin Popescu Tariceanu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
Tăriceanu le-a prezentat ziariştilor biroul pe care l-a preluat, odată cu şefia acestei Camere, de la fostul preşedinte Crin Antonescu. El a ţinut să menţioneze că, discutând despre Casa Poporului, este o clădire total nefuncţională. "Este o clădire care se dorea, în perioada comunistă, să reflecte realizările regimului, avea un scop propagandistic extraordinar", a arătat Tăriceanu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
Despre arhitectura clădirii, noul preşedinte al Senatului a afirmat că este vorba de un stil neoclasic, "complet nefiresc pentru sfârşitul secolului XX, când deja era o arhitectură modernă, funcţională" şi că stilul nu este concordant cu arhitectura şi stilul zilelor noastre.
Călin Popescu Tăriceanu a făcut referire şi la dimensiunile clădirii, care fac ca şi costurile de întreţinere ale acesteia să fie foarte mari. "Funcţionăm în ea, nu avem altă clădire, la începutul anilor '90, nu ştiu dacă vă amintiţi, erau tot felul de sugestii ce să se întâmple cu această clădire. Dărâmarea ei era prea costisitoare", a spus Tăriceanu.
Preşedintele Senatului a observat şi faptul că întreaga clădire este nefuncţională, deşi găzduieşte mult mai multe instituţii şi s-a găsit o utilizare cât de cât eficientă a acestui spaţiu imens.
"Numai strict cheltuielile cu întreţinerea clădirii, aşa cum este, nu sunt acoperite an de an şi de aceea clădirea este pe alocuri într-un stadiu de degradare avansat, care pe mine, personal, mă deranjează", a continuat el.
Călin Popescu Tăriceanu a anunţat cu acest prilej că va solicita serviciilor Senatului ca împreună cu cele ale Camerei să facă un plan urgent de reparaţii pentru această clădire care are deja 25 de ani şi, dacă nu se fac aceste lucrări, se va degrada şi mai mult. El a adăugat că îl deranjează starea acestei clădiri tocmai din calitatea sa de inginer constructor şi de aceea nu poate fi indiferent la aceste aspecte.
Preşedintele Senatului a arătat că nu ştie dacă există fonduri în buget pentru aceste reparaţii, fiind treaba Secretarului General, dar că "îi atrage atenţia că este o obligaţie din partea instituţiilor găzduite în această clădire să aloce fonduri pentru a pune lucrurile la punct".
Întrebat dacă există ceva ce îi place la biroul pe care l-a preluat de la fostul preşedinte al Senatului, Crin Antonescu, Tăriceanu a răspuns: "Nu. Nimic" şi a menţionat că nu a adus nimic în birou, doar iPad-ul.
Despre relaţia instituţională pe care o va avea cu şeful statului, Traian Băsescu, Tăriceanu a afirmat că aceasta este definită clar de Constituţie şi de legile în vigoare şi nu are nimic în plus de adăugat.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Ucraina ar putea fi nevoită să se retragă din regiunea Kursk până în primăvară, avertizează oficialii americani / Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
ieri, 22:26
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate